Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2024: Ξέρετε πώς φτιάχ...

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Ξέρετε πώς φτιάχνεται ένας μπάστακας; Αν όχι πηγαίνετε στην πλατεία Γεωργίου- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε εξέλιξη η δράση της Καρναβαλικής Ακαδημίας Πατρών

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Το φελιζόλ μεταμορφώνεται. Υπό τους ήχους μουσικής που έχει συνδεθεί ή έχει άμεση αναφορά στο καρναβάλι, καρναβαλιστές της Πάτρας με μακρά και δημιουργική διαδρομή, έχουν στήσει ένα υπαίθριο καρναβαλικό εργαστήρι στην πλατεία Γεωργίου.

Μια μάσκα έχει κάνει την εμφάνισή της και μέχρι την Κυριακή αυτό το λευκό φελιζόλ θα έχει μετουσιωθεί σε έναν...μπάστακα.

Το σκεπτικό της δράσης που αναπτύσει η νεοσύστατη  Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών είναι να γνωρίσει ο κόσμος όλη τη διαδικασία που απαιτείται για να δημιουργηθεί μια καρναβαλική φιγούρα.

Γιατί τι θα ήταν το Πατρινό Καρναβάλι χωρίς την τέχνη τη φαντασία τη δημιουργική διάθεση των πιστών καρναβαλιστών;

Εξάλλου η σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση τονίζει:

 "Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως δημιουργείται ένας μπάστακας; Ποια στάδια χρειάζονται για να φτιαχτούν οι φιγούρες που βρίσκονται στα άρματα των παρελάσεων;

Η Καρναβαλική Ακαδημία ανοίγει την αυλαία των δράσεων της με ένα ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής καρναβαλικού στοιχείου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας!

Όλα τα στάδια κατασκευής θα γίνουν μπροστά στα μάτια όσων βρεθούν, στην Πλατεία Γεωργίου από το πρωί της Παρασκευής έως και την Κυριακή:

Την Παρασκευή θα κοπούν και θα σκαλιστούν κομμάτια φελιζόλ, τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν για να πάρει μορφή ο μπάστακας. Το Σάββατο η δράση συνεχίζεται με το χάρτωμα -παραδοσιακά με αλευρόκολλα – και το στέγνωμα, ενώ την Κυριακή η κατασκευή ολοκληρώνεται με το βάψιμο του μπάστακα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια και η τοποθέτηση του μπάστακα στην πλ. Γεωργίου, όπου και θα παραμείνει έως το τέλος της καρναβαλικής περιόδου.

"Το καρναβαλικό εργαστήριο Carni-LAB, θα είναι ανοιχτό για όλους να το επισκεφτούν, αλλά και… να βάλουν ένα χεράκι εάν το επιθυμούν! Ταυτόχρονα στο σημείο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως η κοινωνική κουζίνα από την ομάδα «Ο άλλος άνθρωπος», υπό του ήχους πάντα καρναβαλικής μουσικής από DJs της πόλης!


Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε το σωματείο των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, την Καρναβαλική Ακαδημία!

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρα»".

 Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ  "Με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας παρέχει υλικά (φελιζόλ, χρώματα κλπ) για την κατασκευή του μπάστακα και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία της παρουσίασης των σταδίων κατασκευής του καρναβαλικού στοιχείου που άλλωστε αποτελεί και κομμάτι της τεχνοτροπίας του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας συγχαίρει την Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης αυτής της δράσης και στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε ανάλογες δράσεις".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr