Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Καρναβαλικό χρώμα στην πλατεία Τρ...

Πάτρα: Καρναβαλικό χρώμα στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Δείτε φωτογραφίες

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα παίρνει η πόλη με τον διάκοσμο που τοποθετείται από σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση¨Ήδη από το πρωί η πλατεία Τριών Συμμάχων μεταμορφώθηκε αποκτώντας μια εξαιρετική όψη με τα εντυπωσιακά στοιχεία που τοποθετήθηκαν. Τα ολοκαίνουρια καρναβαλικά στοιχεία της πλατείας Τριών Συμμάχων χαρακτηρίζονται από μια σύγχρονη και γεμάτη φρεσκάδα αισθητική.

Πρόκειται για 5 νέα καρναβαλικά στοιχεία-πολύχρωμες φιγούρες, εκ των οποίων η μία παριστάνει μια γυναίκα που παίζει κιθάρα και οι τέσσερις υπόλοιπες είναι κλόουν που στα χέρια τους «κρατούν καλά» το Πατρινό Καρναβάλι («Patras Carnival») στήνοντας όλες μαζί έναν χορό εξωστρέφειας, χαράς, λάμψης, χρώματος, κίνησης και αισιοδοξίας. Οι λουσμένες στο φως φιγούρες βασίστηκαν στα σχέδια του Πατρινού εικαστικού καλλιτέχνη και τεχνίτη Γιώργου Καράβολα, γνώστη της τεχνοτροπίας του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, που παραχωρήθηκαν δωρεάν στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Τα σχέδια πήραν μορφή από τον Δημήτρη Ντζουμάνη και επιζωγραφήθηκαν από τον Γιώργο Μπαμπίλη του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Η τοποθέτηση των καρναβαλικών στοιχείων εντάσσεται στην προσπάθεια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας που εγκαινιάστηκε πέρυσι και έχει ως στόχο τη διακόσμηση της πλατείας κάθε χρόνο με καρναβαλικές δημιουργίες βασισμένες σε σχέδια ξεχωριστών Πατρινών δημιουργών-καλλιτεχνών. Η αρχή έγινε πέρυσι με τις καρναβαλικές φιγούρες σε σχέδια της Άννας Καρατζά, ενώ φέτος τη σκυτάλη πήραν οι δημιουργίες σε σχέδια του Γιώργου Καράβολα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr