Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τα ωράρια των φαρμακείων και τις εφημερίες- Τι άλλαξε και ακόμη δεν το γνωρίζουμε

Πάτρα: Τι γίνεται με τα ωράρια των φαρμα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αποφασίσει να ανοίγουν τα φαρμακεία τους και το Σάββατο με αποτέλεσμα να είναι «ανούσιες» οι εφημερίες

Σε αλλαγές στο ωράριό τους προχώρησαν τα Φαρμακεία της Πάτρας τα οποία πλέον ακολουθούν το ωράριο που ισχύει και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αποφασίσει να ανοίγουν τα φαρμακεία τους και το Σάββατο με αποτέλεσμα να είναι «ανούσιες» οι εφημερίες.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Γιώργος Κολυρόπουλος, «από την 1η Ιανουαρίου 2024 ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε ότι θα αλλάξουμε ωράριο, μετά από συνάντηση που έγινε τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με το νέο ωράριο ανοίγουμε και Δευτέρα απόγευμα, από τις 17:30 μέχρι τις 21:00 και τροποποιήθηκαν και οι ώρες γενικότερα. Πλέον τα φαρμακεία είναι ανοιχτά 08:30 με 14:30 και 17:30 με 21:00 καθημερινά (εκτός από Τετάρτη απόγευμα που είναι κλειστά).  Κάποια φαρμακεία που έχουν κάνει αίτηση και έχει εγκριθεί να ανοίγουν και Σάββατα.  Σχεδόν όλα τα φαρμακεία του κέντρου ανοίγουν και το Σάββατο πλέον.

Σε όλη την Ελλάδα το ωράριο των φαρμακείων είναι ελεύθερο. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει το ωράριό του ανάλογα με το τι θέλει να κάνει και με το φαρμακείο που έχει. Ο φαρμακοποιός της περιοχής μας μπορεί να κάνει μία αίτηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ωράριο που θέλει να ακολουθήσει και με την έγκρισή της μπορεί να έχει το ωράριο που επιθυμεί. Κάποιοι φαρμακοποιοί λοιπόν στην Πάτρα, απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια προκειμένου να κάνουν αλλαγή ωραρίου. Ωστόσο προκειμένου να υπάρξει μία συνεννόηση και κοινή γραμμή, ο σύλλογος έκανε το περασμένο έτος μία συνέλευση μέσα από την οποία συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί το ωράριο με βάση αυτό που ακολουθούν και οι υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Συμφωνήθηκε λοιπόν  ένα ενιαίο ωράριο στη Πάτρα, μετά από ψηφοφορία».

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυρόπουλος, «πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε καθώς όσες περισσότερες ώρες εργάζεται κανείς, τόσο  μεγαλύτερο είναι το κέρδος. Για παράδειγμα, το Σάββατο που είναι ανοιχτά και τα καταστήματα, τα φαρμακεία έχουν πολύ περισσότερο κόσμο. Τώρα η δουλειά μοιράζεται και πλέον η εφημερία δεν έχει νόημα. Η εφημερία το Σάββατο ξεκινάει από τις 3 και μετά ενώ πριν κ ξεκινούσε από τις 3 το πρωί μέχρι τις 21:00. Τη Δευτέρα ξεκινάει από τις 21:00 και παύει το πρωί. Νόημα λοιπόν έχει μόνο η διανυκτέρευση, η εφημερία το Σάββατο από το μεσημέρι και μετά και η εφημερία το απόγευμα της Τετάρτης.

Τις καθημερινές ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το ωράριο που έχει συμφωνηθεί από το σύλλογο ενώ η λειτουργία του φαρμακείου το Σάββατο είναι προαιρετική. Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή ακολουθεί το ωράριο του Συλλόγου έτσι κι αλλιώς.  Εάν κάποιος που έχει επιλέξει να έχει ανοιχτό το φαρμακείο του το Σάββατο, όταν περάσει το δίμηνο για το οποίο έχει εγκριθεί η λειτουργία του μέσω αίτησης στην Περιφέρεια μπορεί πάλι με αίτηση να σταματήσει, αν το επιθυμεί». 

Και καταλήγει: Είναι περίπου ένας μήνας που ισχύει το νέο ωράριο όμως δεν θα έλεγα ότι υπάρχει αποτέλεσμα. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, δεν είναι ενήμερος και ουσιαστικά αναζητά τα φαρμακεία που εφημερεύουν.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα, το μεγάλο πρόβλημα

Όπως επισημαίνει ο κ. Κολυρόπουλος, «οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει φάρμακο ούτε για δείγμα. Ό, τι φάρμακο κοστίζει κάτω από 3-4 ευρώ, δεν είναι διαθέσιμο. Οι εταιρείες τα έχουν αποσύρει. Πρόκειται για αναπνευστικά, καρδιολογικά φάρμακα, φάρμακα χοληστερίνης, σακχαρώδη διαβήτη, παυσίπονα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν. Οι εταιρείες θέλουν να πάρουν αυξήσεις και όσο αυτό δεν γίνεται, επιλέγουν να τα εξάγουν τα φάρμακα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις