Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ηλεία για τoν αγνοούμενο, ο Echo που βρήκε τον Μπάμπη στο Μεσολόγγι- Τι λέει στο thebest.gr ο χειριστής του

Στην Ηλεία για τoν αγνοούμενο, ο Echo πο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μπορεί αυτή η υπόθεση να λύθηκε μετά από αναζήτηση έξι ωρών και 42 λεπτών, όπως λέει στο thebest.gr ο χειριστής του, Βαγγέλης Αλεξανδρής, όμως μόνο χθες το δίδυμο ανέλαβε τρεις νέες υποθέσεις αναζήτησης.

Έναν αγνοούμενο στην Ηλεία θα αναζητήσει ο Echo, ο Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που εντόπισε τον δολοφονημένο Μπάμπη, στο Μεσολόγγι .

Μπορεί αυτή η υπόθεση να λύθηκε μετά από αναζήτηση έξι ωρών και 42 λεπτών, όπως λέει στο thebest.gr ο χειριστής του, Βαγγέλης Αλεξανδρής, όμως μόνο χθες το δίδυμο ανέλαβε τρεις νέες υποθέσεις αναζήτησης. Ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr εξηγεί πώς έφτασαν στον εντοπισμό του 31χρονου, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας σκύλος που αναζητά αγνοούμενους αλλά και τι σχέση πρέπει να υπάρχει μεταξύ του σκύλου και του χειριστή.

Πώς φτάσαμε στην λύση της υπόθεσης στο Μεσολόγγι;

Παρουσιάστηκα στην ανακρίτρια όπου και ορκίστηκα, το Σάββατο. Την Κυριακή επιχειρήσαμε για πρώτη φορά όμως οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Είχαμε σημάδια σε ένα συγκεκριμένο σημείο από εκείνη την ημέρα και τη Δευτέρα εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα βρούμε τον Μπάμπη. Ήταν ξεκάθαρο γιατί η συνεργασία με την αστυνομία ήταν άψογη. Μου έδωσαν τμήμα της δικογραφίας που μας βοήθησε σε σχέση με την τοποθεσία. Αναλύσαμε τις πληροφορίες, κάναμε το δικό μας πλάνο και μετά από αυτή την διαδικασία εντοπίσαμε γρήγορα τον αγνοούμενο. Η έρευνα με τον σκύλο κράτησε συνολικά έξι ώρες και 42 λεπτά. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν η διαδικασία ανάλυσης των πληροφοριών.

Πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως μέχρι τη λύση μίας υπόθεσης;

Συνήθως εξιχνιάζουμε τις υποθέσεις μέσα σε 48 ώρες. Είναι ένα στοίχημα που βάζουμε. Ανησυχούμε όταν η υπόθεση δε λύνεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μας δείχνει ότι κάτι σημαντικό και επικίνδυνο έχει γίνει.

Με πόσους σκύλους έχετε συνεργαστεί; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος- «ερευνητής»;

Έχω συνεργαστεί περίπου με 10 σκύλους μέσα σε χρονικό διάστημα 18 χρόνων.  Πρέπει ο σκύλος να ακολουθεί καθημερινά ένα πρόγαμά, πρέπει να εξασκείται, να είναι στο σωστό σωματικό βάρος, να τρέφεται σωστά, να έχει περάσει όλα τα τεστ αντιληπτικότητας, να έχουν αποτυπωθεί και να έχουν περάσει στο μυαλό του οι οσμές, να είναι ξεκάθαρες. Αν υπάρχουν αυτά, ο σκύλος αποκλείεται να κάνει λάθος.

Πώς ξεκινά η εκπαίδευση ενός τέτοιου σκύλου;

Αρχικά γίνονται κάποια νευρολογικά τεστ σε μικρή ηλικία. Διαλέγουμε τους σκύλους με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που φαίνονται από τότε που ο σκύλος είναι κουτάβι και εξασφαλίζουν ότι μπορεί να εξειδικευτεί στην αναζήτηση στοιχείων.  Δεν μπορείς να παλέψεις να “φτιάξεις” ένα σκύλο, μπορείς να τον εκπαιδεύσεις. Δεν μπορείς να προσπαθείς να διορθώσεις μία συμπεριφορά ενός σκύλου. Πρέπει να επιλέξεις σωστά με ποιον σκύλο θα εργαστείς.

Πόσα χρόνια είστε με τον Echo; Ποια πρέπει να είναι η σχέση σκύλου- χειριστή;

Με τον Echo είμαστε μαζί τρεισήμισι χρόνια. Του έδωσα το όνομα που είχα δώσει και σε έναν σκύλο που ήμασταν παλιότερα μαζί και ήθελα να το συνεχίσω.  Ο σκύλος δουλεύει για τον χειριστή του και για κανέναν άλλον. Το να έχει ένας σκύλος δύο ή τρεις χειριστές δεν είναι σοβαρό. Από τα αρχαία χρονιά ο χειριστής και ο σκύλος είναι ένα. Όταν επεμβαίνουν κι άλλοι, μετά ο σκύλος αρχίζει να κάνει επιλογές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι 100% αποτελεσματικός.

Έχετε αναλάβει ήδη την επόμενη υπόθεσή σας;

Χθες αναλάβαμε τρεις καινούργιες υποθέσεις. Τα ξημερώματα θα αναχωρήσουμε για την Ηλεία και το Πλουτοχώριο όπου αγνοείται ένας συμπολίτης μας που έπεσε με όχημα σε ένα ρέμα. Αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Στην συνέχεια έχουμε μία υπόθεση στην Πρέβεζα και μία στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις