Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τη Δευτέρα τα νεότερα για τον ποδηλατόδρομο- Τι θα πει ο ΟΛΠΑ;

Πάτρα: Τη Δευτέρα τα νεότερα για τον ποδ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Που έχει κολλήσει το έργο;

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το έργο του ποδηλατοδρόμου, στην οδό Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα.

Το έργο έχει κολλήσει στο σημείο μπροστά από τον παλιό σταθμό του λιμανιού της Πάτρας «Παναγιώτης Κανελλόπουλος». Μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 83% του έργου, ενώ το υπόλοιπο 17% αφορά τις εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου στη θέση του Επιβατικού Σταθμού «Π. Κανελλόπουλος», ιδιοκτησίας του ΟΛΠΑ, ο οποίος ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως είπε στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Έργων Υποδομής Παναγιώτης Μελάς, «υπήρξε συνάντηση με τον ΟΛΠΑ και αναμένουμε την απόφασή του την προσεχή Δευτέρα».  

Το πρόβλημα ξεκίνησε διότι το τμήμα του δρόμου μπροστά από τον σταθμό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Επομένως, παρά την τότε θετική εισήγηση του Οργανισμού Λιμένα Πατρών για να παραχωρηθεί ένα τμήμα του δρόμου στον Δήμο Πατρέων ώστε να περάσει από εκεί ο ποδηλατόδρομος, ήταν αναγκαία και η έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει το έργο.

Η ουσία όμως είναι ότι ο ποδηλατόδρος τείνει να γίνει «Γεφύρι της Άρτας» και παραμένει με ό,τι υπάρχει έως τώρα. Ένας ημιτελής ποδηλατόδρομος, με τομές λόγω κακοκαιρίας, που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες, με τα όποια προβλήματα έχουν εντοπιστεί κατά περιόδους, όπως το κυκλοφοριακό που έχει δημιουργήσει στην οδό Όθωνος Αμαλίας αλλά και τα πλημμυρικά φαινόμενα που αναπτύχθηκαν σε πρόσφατη κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις