Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τον ποδηλατόδρομο και τις πλημμύρες-Γιατί ο Δήμος προχώρησε σε… «τομές»-Τι λέει ο Χ. Κορδάς

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τον ποδηλατόδρομο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ενόψει της αυριανής κακοκαιρίας

 

«Θορυβημένοι» είναι  μετά τη χθεσινή πλημμύρα στην Πάτρα αρμόδιοι φορείς που ενόψει και της αυριανής κακοκαιρίας που έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Ο Δήμος Πατρέων μετά τη χθεσινή κατάσταση αποφάσισε σήμερα το πρωί και έκανε «τομές» το τοιχίο του ποδηλατόδρομου στην Όθωνος Αμαλίας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, «είπαμε να δοκιμάσουμε, να διοχετεύονται τα νερά πιο εύκολα καθώς υπάρχουν σχάρες μέσα στον ποδηλατόδρομο. Κάναμε κάποιες τομές για να βγαίνει το νερό προς τα κάτω πιο εύκολα».

Στο ερώτημα «αν κάτι δεν «έχει πάει καλά και αν ο ποδηλατοδρόμος εμποδίζει να φεύγουν τα νερά προς τη θάλασσα, απάντησε:

«Αυτό θα αποδειχθεί μετά από αυτές τις τομές που έγινε. Ωστόσο και στο παρελθόν αυτό το σημείο πλημμύριζε. Μάλιστα είχαμε σπάσει τμήμα του τοιχίου του λιμανιού και βάλαμε πλέγματα. Τότε τα νερά είχαν υπερπηδήσει τη σιδηροδρομική γραμμή. Και τότε έγινε προσπάθεια να φεύγουν τα νερά πιο εύκολα. Είχε γίνει αυτό πριν κάποια χρόνια στο ύψος της Γεροκωστοπούλου και της Παντανάσσης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν το νερό πέφτει κατανεμημένο για αρκετή ώρα, μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα, αν όμως ρίξει σε 10 λεπτά, 10 πόντους νερού, θα πλημμυρήσουμε γιατί οι αγωγοί που είναι πάνω από 100 ετών έχουν συγκεκριμένη δυνατότητα παροχέτευσης. Υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Επίσης οι σχάρες υπάρχουν πολλά χρόνια.

Κάναμε λοιπόν σήμερα αυτές τις τομές στον ποδηλατόδρομο έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει το παραμικρό θέμα και να  διορθωθεί. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη κατάσταση. Ο λόγος που γίνονται πλημμύρες είναι γενικότερος. Να σημειώσουμε ότι δεν πλημμύρησε σπίτι μαγαζί η σπίτι. Είχαμε 66 τόνους βροχής ανά στρέμμα. Μόνο στην πλατεία Γεωργίου έπεσαν 2.000 τόνοι κυβικά νερό».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις