Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορδάς για ποδηλατόδρομο: Εμείς το έργο θα το τελειώσουμε ό,τι και να λέει το ΤΑΙΠΕΔ

Κορδάς για ποδηλατόδρομο: Εμείς το έργο ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το έργο έχει σταματήσει μετά την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το σημείο από Νόρμαν μέχρι Επιβατικό Σταθμό "Π. Κανελλόπουλο"

Το πολύπαθο έργο του ποδηλατόδρομου στην Πάτρα, έχει σταματήσει και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το τι πρόκειται να συμβεί, μετά την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ μέσω ΟΛΠΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να δώσει έγκριση προκειμένου να συνεχιστεί το έργο. Μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 83% του έργου, ενώ το υπόλοιπο 17% αφορά τις εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου στη θέση του Επιβατικού Σταθμού «Π. Κανελλόπουλος», ιδιοκτησίας του ΟΛΠΑ.

Σύμφωνα με την αρχική χάραξη του ποδηλατόδρομου, προβλεπόταν ο δρόμος να πηγαίνει ευθεία και να συνεχίζει έξω από τον επιβατικό σταθμό, ωστόσο, σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, ο ποδηλατόδρομος διερχόταν μέσα από κυκλικό κόμβο, η κατασκευή του οποίου προβλεπόταν ήδη από το 2004.

Μιλώντας στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, για το θέμα που έχει προκύψει, αναφέρει: «Το έργο του ποδηλατόδρομου έχει διακοπεί από την Νόρμαν μέχρι και 200 μέτρα πιο κάτω, στον επιβατικό σταθμό. Αυτό έχει συμβεί διότι, ενώ είχαμε συμφωνήσει παλιότερα αλλά και τώρα με τον ΟΛΠΑ, πώς θα γίνει η διέλευσή του από το κομμάτι που του ανήκει, τώρα περιμένουμε την έγκριση γι’αυτό το κομμάτι του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο ανήκει ο ΟΛΠΑ. Εμείς, από την πλευρά μας, τους είπαμε ότι θα το φτιάξουμε όπως και να ‘χει». Αναφερόμενος στον ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Κορδάς, σημειώνει ότι «όλο αυτό αποδεικνύει τον ρόλο, του ΤΑΙΠΕΔ, του Υπερταμείου, όλων αυτών που εμποδίζουν τις ζωτικές λειτουργίες της πόλης, κάνοντας πόλεμο στην πόλη, με καθυστερήσεις. Θα έχουμε έναν ποδηλατόδρομο από τον Γλαύκο μέχρι την Κανελλοπούλου και μέσα στην Πλαζ, στο Έλος και μας καθυστερούν. Και όλα αυτά ενώ τα Δ.Σ του ΟΛΠΑ και παλιότερα με ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με ΝΔ, συμφώνησαν να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο ο ποδηλατόδρομος και έχουμε τώρα ένα χρόνο και κάτι που περιμένουμε την τροποποίηση της χάραξης από το ΤΑΙΠΕΔ».

Σε ό, τι αφορά, την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, ο κ. Κορδάς ξεκαθαρίζει: «Σε λίγο θα τεθεί θέμα χρηματοδότησης γιατί το ΕΣΠΑ τελειώνει, στο τέλος του 2023. Αλλά, όπως και να έχει, εμείς το έργο θα το τελειώσουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις