Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Προλαβαίνουμε τα τελευταία εισιτήρια για το «Goodbye Lindita» του Εθνικού μετά τα διεθνή βραβεία;

Προλαβαίνουμε τα τελευταία εισιτήρια για...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο νεαρός σκηνοθέτης και performer Μάριο Μπανούσι μιλάει αυτοβιογραφικά για το θάνατο της μητριάς του

Ελάχιστα εισιτήρια απομένουν για την εξαιρετική παράσταση που επαναλαμβάνεται στο κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Μετά τα δύο σημαντικά, διεθνή βραβεία που απέσπασε το ιδιαίτερο θέαμα «Goodbye, Lindita» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, πολλά βράδια ως τις αρχές Δεκεμβρίου είναι sold out. Το έργο εστιάζει σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι μια οικογένεια πενθεί...

Όπως έχει ομολογήσει ο μόλις 24 ετών δημιουργός, τον αφορά η κακοποίηση της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της. Εμπνέεται από τις ιστορίες της μητέρας του και των γυναικών με τις οποίες μεγάλωσε στην Αλβανία, καθώς και από τις προσωπικές μαρτυρίες των ηθοποιών με τις οποίες συνεργάστηκε. Με το  Goodbye, Lindita  λέει τιμητικό αντίο στη δεύτερη γυναίκα του πατέρα του, που πέθανε τρεις μέρες μετά από εκείνον.

Το συγκεκριμένο θεατρικό, που παρουσιάστηκε την περασμένη άνοιξη στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, τιμήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Bitef στο Βελιγράδι με το Ειδικό Βραβείο Bitef «Jovan Ćirilov» για σπάνια συνεισφορά στη θεατρική τέχνη και το Βραβείο «Politika» καλύτερης σκηνοθεσίας.

Οι επιτροπές ανέφεραν πως «η εναρκτήρια σκηνή με τη συρταριέρα, όπου οι αναμνήσεις της θλίψης αποθηκεύονται με τη μορφή του νεκρού σώματος ενός αγαπημένου προσώπου, ήταν τόσο συναρπαστική ώστε να σταματήσουμε λίγο την αναλυτική μας προσέγγιση και να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Και ο Μάριο Μπανούσι τις διαχειρίστηκε με φροντίδα».

Επίσης έκριναν πως «Η σκηνοθετική προσέγγιση του Μάριο Μπανούσι μας εκθέτει σε υψηλής συναισθηματικής θερμοκρασίας ονειρικές και ταυτόχρονα ποιητικές εικόνες του θανάτου όπως και του τρόπου αντιμετώπισης του πένθους».

Στην παράσταση οι νεκροί και οι ζωντανοί μοιράζονται έναν κοινό χώρο που παραπέμπει στην ιδέα της αιωνιότητας του πνεύματος ή της ανυπαρξίας του θανάτου. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Εριφύλη Κιτζόγλου, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Βασιάνα Σκοπετέα, Αλεξάνδρα Χασάνι που απευθύνονται σε θεατές άνω των 16.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο MARIO BANUSHI

Γιος μεταναστών, ο Mario Banushi έζησε στην Αλβανία μέχρι την ηλικία των έξι, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Αποφοίτησε το 2020 και  ενώ ήδη είχε εργαστεί ως βοηθός του καινοτόμου δημιουργού του χοροθεάτρου Ευριπίδη Λασκαρίδη. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με τους Nova Melancholia στο έργο Marcel Duchamp (2022). 

Ειδήσεις Τώρα

Το Μιλάνο γιορτάζει τα «Serpenti» της Bulgari, εκεί απαστράπτουσα, η Μαρία Ολυμπία

Στο βάθρο των Αμερικάνικων Βραβείων Μόδας η super star του τένις, Σερένα Γουίλιαμς

Αγγελική Στεφανάκη στο thebest: Λίγο πριν το μεγάλο ροζ περίπατο η σκέψη μου θα είναι στη Λιολιώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View