Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Πώς έσμιξαν Hermes, Job Smeets και David Bowie; Η απάντηση σε απίστευτες βιτρίνες- installations

Πώς έσμιξαν Hermes, Job Smeets και David...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ενας star του design δημιούργησε φουτουριστικές σκηνές για τον εμβληματικό γαλλικό οίκο

O παγκόσμιος συναγερμός για την κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για μια υπερβατική απόδραση ενέπνευσαν τον διάσημο καλλιτέχνη Job Smeets, που έχει ταυτιστεί με το ονομαστό Studio Job, να δημιουργήσει ειδικές εγκαταστάσεις για τον υπερπολυτελή οίκο Hermes και τις καλοκαιρινές βιτρίνες του.

Συγκεκριμένα, «έντυσε» 80 βιτρίνες σε 20 καταστήματα της Γαλλίας με θέμα μια φανταστική αποικία στον πλανήτη Αρη.  Η φουτουριστική και χιουμοριστική σειρά isntallations «Life on Mars» δανείστηκε τον τίτλο από το κλασικό  τραγούδι του David Bowie. Στις σκηνές που βλέπουν μεταξύ άλλων οι περαστικοί οι γαλλικές pommes frites (τηγανιτές πατάτες) βρίσκονται πάνω σε ένα pop ηφαίστειο, οι πυροσβεστικοί κρουνοί διαχέουν φωτιά και ένα Mars Rover μεταφέρει μια τσάντα Hermès…Τα εμβληματικά Hermes αλογάκια πάνε ταξίδι στο διάστημα.

«Με τον δικό του απίστευτο τρόπο, ο Hermès ερμηνεύει τις ιδέες μου από τις ζωγραφιές μου αυτής της σουρεαλιστικής ουτοπίας ή, μάλλον πρέπει να την πείτε δυστοπία. Είναι ένα υφασμάτινο αποτέλεσμα δημιουργημένο με υφάσματα, δέρματα, άμμο, περίτεχνο ράψιμο που μόνο ο Hermès μπορεί να παράξει», δήλωσε σχετικά ο Smeets.

 

Aν και έχει συνεργαστεί με τις πιο διάσημες μάρκες του κόσμου τα τελευταία 25 χρόνια, αυτή είναι η πρώτη συνάντηση του πρωτοπόρου της εννοιολογικής γλυπτικής και του σχεδίου, Job Smeets με την Hermès. Επικεφαλής του Studio Job, ενός πυρήνα του design με έδρα Ολλανδία και Βέλγιο, έχει συνδέσει το όνομά του με  έργα τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης αλλά και την εθνική σφραγίδα της Ολλανδίας με τον Ολλανδό βασιλιά και δημόσια μνημεία μεγάλης κλίμακας διεθνώς, ως το το Μαϊάμι και την Αυστρία.

Με πάνω από 400 εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της Μπιενάλε της Βενετίας και του Rijksmuseum, τα έργα του Smeets βρίσκονται στα πιο σημαντικά μουσεία, καθώς και στις ιδιωτικές συλλογές πολλών celebrities.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View