Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Δυναμικό παρών από τους σινεφίλ στην προβολή της ταινίας «Ο Δήμιος» στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Πάτρα: Δυναμικό παρών από τους σινεφίλ σ...

Η ταινία θα προβληθεί και την Πέμπτη 13/7 στο Κάτω Καστρίτσι και την Κυριακή 16 Ιουλίου στα Καμίνια με ελεύθερη είσοδο

Μια ταινία, η οποία χαρακτηρίζεται από χιούμορ μαύρο και πικρό ενώ παράλληλα προτάσσει έναν κόσμο στον οποίο το άτομο και τα ιδιωτικά του πάθη είναι κάτι αυστηρά προσωπικό έγινε η αιτία για να γεμίσουν για μία ακόμα φορά το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, οι φίλοι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Οι σινεφίλ της Πάτρας απόλαυσαν το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου 2023 τον «Δήμιο - El Verdugo», μια εξαιρετική δημιουργία του Luis García Berlanga, η οποία έχει βραβευθεί με τον «Χρυσό Λέοντα» του Φεστιβάλ της Βενετίας, με πρωταγωνιστές τους Nino Manfredi, Emma Penella και José Isbert.

Στη μεγάλη οθόνη του αίθριου του Παλαιού Νοσοκομείου ξεδιπλώθηκε μια ιστορία γεμάτη ταμπού που εκτυλίσσεται σε σκούρο φόντο. Μέσα από αυτή ο Μπερλάνγκα «έχτισε» μια μαύρη κωμωδία με μεσογειακό ταμπεραμέντο που εκπλήσσει με τη ζεστασιά, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που αντλεί σε κάθε της καρέ.

Κεντρικό πρόσωπο ο Χοσέ Λουίς, ένας υπάλληλος γραφείου κηδειών που θέλει να μεταναστεύσει στη Γερμανία και να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων, αλλάζει τα σχέδια του, όταν ο “δήμιος” Αμεδέο, πατέρας της αγαπημένης του Κάρμεν, τους πιάνει στα πράσα και τους υποχρεώνει να παντρευτούν.

Όλα μοιάζουν τόσο οικεία και καθημερινά, σαν να συμβαίνουν δίπλα μας. Πίσω, όμως, από κάθε ατάκα κρύβεται η όλη ιδεολογία και η αίσθηση του χιούμορ του σκηνοθέτη, που κάνει άμεσα αντιληπτούς τους λόγους για τους οποίους αναγνωρίστηκε στο βαθμό που του άξιζε στην πατρίδα του.

Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, Ρένα Σκαρλάτου.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί  την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο Κάτω Καστρίτσι και την Κυριακή 16 Ιουλίου στα Καμίνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil