Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Καθηλωτικές οι πρώτες εικόνες και το πρώτο trailer του «Napoleon» με τον Χοακίν Φίνιξ

Καθηλωτικές οι πρώτες εικόνες και το πρώ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Ηρθε από το πουθενά και κυρίευσε τα πάντα» το σλόγκαν του ιστορικού φιλμ για την εξουσία, τις μάχες και την Ιωσηφίνα

Με την πρώτη ματιά στις εικόνες και το αρχικό trailer η φυσιογνωμία του πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ και η όλη αισθητική μαγνητίζουν το μάτι.

Η ιστορική ταινία «Napoleon» που αποτελεί και τη μυθοπλαστική βιογραφία του Γάλλου στρατηγού και αυτοκράτορα, έχει ήδη «άρωμα» Οσκαρ. Ο Φίνιξ συνεργάζεται ξανά με τον πανίσχυρο σκηνοθέτη των υπερπαραγωγών Ρίντλει Σκοτ μετά τον αλησμόνητο «Μονομάχο» (2000) αλλά και τη στοιχειωτική του μεταμόρφωση ως «Joker» (2019). Με δεδομένο πως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του αναμένεται να αναστατώσει το διεθνές σινεφίλ κοινό.

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου (σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ) και μετά θα είναι διαθέσιμο στο Apple TV+.

Το σενάριο του Ντέβιντ Σκάρπα, ακολουθεί τον ήρωα στα πρώτα του βήματα αλλά και στην αναρρίχησή του στο θρόνο, εστιάζοντας στο μεγλοφυιές στρατηγικό του μυαλό, την ασταμάτητη φιλοδοξία του, τις θρυλικές μάχες αλλά και στην εξάρτησή του από τη μόνη, αληθινή αγάπη της ζωής του, Ιωσηφίνα. Την τελευταία θα ενσαρκώσει η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Κίρμπι, που θαυμάσαμε ως πριγκίπισσα «Μαργαρίτα» στην πολυβραβευμένη σειρά του Netflix «The Crown- Το Στέμμα».  

Όπως αποκάλυψε ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο περιοδικό Empire,  η επιλογή του Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτη είχε ως αποτέλεσμα να ξαναγραφτεί από την αρχή το σενάριο, ώστε να αισθανθεί πιο σίγουρος ο ηθοποιός. Eίναι άλλωστε πασίγνωστο πως βυθίζεται στην ψυχοσύνθεση των ηρώων με μια εμμονική τακτική. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα. Είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν νιώθει άβολα, το λέει».

Τον περασμένο Απρίλιο πάντως σε promo απόσπασμα που προβλήθηκε στο Λας Βέγκας ξεδιπλώθηκε μια σοκαριστικά αιματηρή σκηνή μάχης, στην οποία ο Ναπολέων παρασύρει τις ενωμένες δυνάμεις του ρωσικού και του αυστριακού στρατού σε μια παγίδα, πριν τις ρίξει σε μια παγωμένη λίμνη. Φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση για υπερθέαμα με πλήθος κομπάρσων και εφέ που κόβουν την ανάσα.

Θυμίζουμε ότι μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέοντας έζησε εξόριστος πρώτα στην Νήσο Έλμπα και μετά σε αυτήν της Αγίας Ελένης, όπου και πέθανε το 1821 σε ηλικία σχεδόν 52 ετών.

Δείτε το trailer, σχεδιάστηκε για να είναι επιδραστικό μεμιάς.

Ειδήσεις Τώρα

Θερινές εκπτώσεις: Πιθανόν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή λόγω καύσωνα

Σιένα Μίλερ: Λαμπερή κι ερωτευμένη, λάνσαρε «αλλιώς» το λινό κοστούμι στις κερκίδες του Wimbledon

Η έκπληξη της Ελεωνόρας Ζουγανέλη: Πρωταγωνίστρια στο θέατρο Παλλάς πλάι στο Νίκο Κουρή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View