Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Διεθνές Φεστιβάλ Psarokokalo: Mικρομηκάδες 34 χωρών στο design ξενοδοχείο Dexamenes της Κουρούτας

Διεθνές Φεστιβάλ Psarokokalo: Mικρομηκάδ...

Σημαντικά φιλμ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια θα κριθούν από 12μελή επιτροπή προσωπικοτήτων

Τα 15 του χρόνια συμπληρώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo και από τις 2 έως τις 14 Ιουλίου θα εδρεύει στο ονομαστό Dexamenes Seaside Hotel της Κουρούτας.

Οι βραβευμένες εγκαταστάσεις φιλοξενίας του παλιού οινοποιείου στρέφουν το βλέμμα και στην τέχνη. Θα παρουσιαστούν συνολικά 94 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation) από 34 χώρες, πολλές από τις οποίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου, του Σάντανς, του Βανκούβερ κ.ά. ενώ προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα δίνει έμφαση στα φιλμ μυθοπλασίας των οποίων η προέλευση είναι πρωτίστως ευρωπαική  αλλά θα παιχθούν και παραγωγές από Αμερική, Καναδά, Κίνα, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Κονγκό κ.α.

Ξεχωρίζουν το «The Rite» του παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Niels Schneider, η νέα ταινία του Ισραηλινου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Nadav Lapid «La Première», το «The Hand Over»σε σκηνοθεσία Pedro Díaz υποψήφια για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας στα 37α Βραβεία Goya, η κωμωδία μυθοπλασίας «Women Visiting a City» του Enrique Buleo. Επίσης το ποιητικό «I Can See The Sun but I Can’t Feel It Yet» σε σκηνοθεσία του ακτιβιστή – queer καλλιτέχνη και drag performer  απο το Ανατολικό Λονδίνο Joseph Wilson που έχει εκθειάσει η διάσημη Marina Abramović.

Αναμένονται ακόμα  το συγκλονιστικό, αντιρατσιστικό ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο IFFR από την Νότια Αφρική «What the soil remembers» σε σκηνοθεσία José Cardoso  και το «Nocturnal Burger» της βραβευμένης κινηματογραφίστριας Reema Maya που «πέρασε» από το Sundance 2023 και είναι υποψήφιο στα επερχόμενα Όσκαρ. Επιπλέον συνεχίζονται τα αφιερώματα σε αρχιτεκτονική και οικολογία.

Δεκαεννέα προσωπικότητες ενεργών επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, της αρχιτεκτονικής και της συγγραφής από 12 χώρες θα απονείμουν τα 8 βραβεία του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση αποτελεί μια ανεξάρτητη προσπάθεια ανάδειξης νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην έρευνα, στην προώθηση και την εξέλιξη της τέχνης του σινεμά.  Και θα εξελιχθεί τόσο κοντά μας!

 Ειδήσεις Τώρα

Καιρός σήμερα: Άρωμα καλοκαιριού με 35άρια

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουμε

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Ένα χρόνο μετά το αντίο στις εξωσωματικές, έμεινε έγκυος στα 44

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View