Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Dexamenes Hotel Κουρούτας: Το «πρόσεξε» και η γαλλική Vogue

Dexamenes Hotel Κουρούτας: Το «πρόσεξε» ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σε παλιές δεξαμενές κρασιού μπροστά στην χρυσή αμμουδιά, το idustrial design του ξενοδοχείου συναγωνίζεται σε εντυπώσεις το Four Seasons της Βουλιαγμένης

Το απίστευτα stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel στην παραλία της Κουρούτας (μεταξύ Αμαλιάδας και Κατάκολου) μπήκε στη λίστα της γαλλικής Vogue με τα κορυφαία, καινούρια ξενοδοχεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το διάσημο περιοδικό, το αναδεικνύει ως boutique hotel βιομηχανικού ύφους στην όμορφη Πελοπόννησο, στην προτεινόμενη εξάδα «των ελληνικών ξενοδοχείων που αξίζει να ανακαλύψεις». Μαζί του παρουσιάζει τα: Four Seasons Astir Palace της Βουλιαγμένης, White Ark στα Φηρά της Σαντορίνης, Xinara House στην Τήνο, The Wild Hotel στη Μύκονο, Parilio της Πάρου.

Θυμίζουμε πως για το ξενοδοχείο Dexamenes, το thebest.gr είχε κάνει ειδικό δημοσίευμα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Γιατί πραγματικά εντυπωσιάζει η μετατροπή ενός παλιού οινοποιείου του 1920 - ακριβώς πάνω στην αμμώδη ακροθαλασσιά της Κουρούτας του νομού Ηλείας-  σε πρωτότυπο κατάλυμα ταξιδιωτών με ειδικές αισθητικές απατήσεις. Οι εγκαταστάσεις «κουβαλούν» την ιστορία του κρασιού της περιοχής, μέσα σε ένα design γήινων τόνων και μοντέρνας λιτότητας με την υπογραφή του K- Studio. Το ξενοδοχείο λειτούργησε πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, αποτελείται από 35 δωμάτια και μία βίλα σε ένα νεοκλασικό διώροφο κτήριο με 240 τ.μ. εσωτερικών χώρων και 50 τ.μ. ιδιωτικής αυλής, με τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα κ.ά., ενώ αναμένεται επέκταση του συγκροτήματος. Μέταλλο, ξύλο, μωσαϊκό και ανάγλυφο γυαλί, είναι τα κυρίαρχα υλικά σε μίνιμαλ φόρμες.

Η ιστορία των των Δεξαμενών, όπως επισημαίνει ο ιδιοκτήτης Νίκος Καραφλός, ξεκινάει  την εποχή της ακμής της σταφίδας, η οποία ήταν το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν του ελληνικού βασιλείου από την Απελευθέρωση μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η φυλλοξήρα που έπληξε τα γαλλικά αμπέλια τον Οκτώβριο του 1879 συντέλεσε στο μεγάλο άνοιγμα της ελληνικής σταφίδας και προς τις γαλλικές αγορές. Η ζήτηση στην Eυρώπη ήταν τότε τόσο μεγάλη ώστε  η Ελλάδα να μοιάζει μονοεξαγωγική χώρα. Οταν βέβαια καρποφόρησαν οι νέοι γαλλικοί αμπελώνες, η αγορά έκλεισε και άρχισε  στη χώρα μας η σταφιδική κρίση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View