Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Εκατό χρόνια μοναξιά»: Το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έρχεται στο Netflix

«Εκατό χρόνια μοναξιά»: Το αριστούργημα ...

Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα όλων των εποχών γίνεται τηλεοπτική σειρά

 Ο διάσημος νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που γεννήθηκε στην Αρακατάκα της Κολομβίας το 1927 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, είναι βασικός εκπρόσωπος του ισπανόφωνου μαγικού ρεαλισμού, του λογοτεχνικού κινήματος που άνθισε στη Λατινική Αμερική τον 20ό αιώνα.

Ο ίδιος ανέκαθεν διαφωνούσε με τη μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματός του «Εκατό χρόνια μοναξιά» στην οθόνη, επειδή δεν πίστευε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να «συμπυκνωθεί» για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Μόλις όμως επισημοποιήθηκε πως το αριστούργημά του θα «βγει» φέτος στο Netflix, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του στο Μεξικό το 2014.

Συγκεκριμένα, η προσαρμογή του βιβλίου ως σειρά για την tv είχε ανακοινωθεί το 2019 αλλά τώρα προβλήθηκαν οι πρώτες εικόνες, δίχως να ανακοινωθεί ημερομηνία πρεμιέρας. Στην αρχική σκηνή του trailer, ο συνταγματάρχης Αουρελιάνο Μπουενδία κοιτάζει απαθής το εκτελεστικό απόσπασμα. Σύμφωνα με την ιστορία, στο φανταστικό χωριό Μακόντο, η οικογένεια Μπουενδία αντιμετωπίζει έναν αδύνατο έρωτα, το παρελθόν της και μια κατάρα που την καταδικάζει. 

Το βιβλίο εκδόθηκε στις 30 Μαΐου 1967 στο Μπουένος Αιρες και αφηγείται, σε 20 κεφάλαια, την ταραχώδη πορεία των επτά γενεών της οικογένειας Μπουενδία. Εκείνη η πρώτη έκδοση τυπώθηκε σε 8.000 αντίτυπα και πέτυχε ρεκόρ κυκλοφορίας. Ο ίδιος ο Μάρκες το περιέγραψε σαν να είχε μια παράξενη επιφοίτηση. Σήμερα το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η σειρά των 16 επεισοδίων έχει την πάντως την έγκριση της οικογένειας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και γυρίστηκε από την Κολομβιανή Λάουρα Μόρα (βραβείο Χρυσό Κοχύλι στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν το 2022) και τον Αργεντίνο Άλεξ Γκαρσία Λόπες.

Το «Εκατό χρόνια μοναξιά» είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα οπτικοακουστικά σχέδια στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, με τη συμμετοχή των καλύτερων καλλιτεχνών και τεχνικών από την Κολομβία και άλλες χώρες. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στα ισπανικά, όπως επιβεβαιώνει το Netflix. Ποιος δεν θέλει να απολαύσει το ζωντάνεμα ενός λογοτεχνικού έργου που θεωρείται από τα κορυφαία όλων των εποχών;

 Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Απελπιστική η κατάσταση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - Μετατράπηκε σε ουρητήριο...

Το Travel West Forum μέσα από 100 φωτογραφίες - 36 Ομιλητές - 9 Θεματικές

Πρεμιέρα σήμερα για το καλάθι του νονού – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View