Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια της Αλέκας Βακάλογλου -Την Παρασκευή η κηδεία της

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια της Αλέκας ...
Μαρτάτος Tάκης

Υπήρξε μία δυναμική γυναίκα, μορφωμένη, καλή οικογενειάρχης που αγαπούσε τον συνάνθρωπο - Είχε 2 παιδιά, την Ελπίδα και τον Γιώργο και 3 αγαπημένους εγγονούς

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου της αγαπητής συμπολίτισσας Αλέκας Βακάλογλου το γένος Καμπούρη στα 83 της χρόνια.

Γυναίκα μορφωμένη, δυναμική με προσωπικότητα, άψογη οικογενειάρχης, ευγενική και με αγάπη προς τον πλησίον της η Αλέκα Βακάλογλου αφήνει μία εξαιρετική ανάμνηση σε όσους την γνώρισαν.

Έδινε τη μάχη της εδώ και δύο μήνες στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή σκορπίζοντας λύπη στους οικείους της, στο φιλικό της περιβάλλον και σε όσους την αγαπούσαν και εκτιμούσαν που ήσαν πολλοί.

Καθηγήτρια, φιλόλογος, υπηρέτησε σε πολλά σχολεία, ενώ έμελλε να ασχοληθεί και με τα κοινά αναλαμβάνοντας την περίοδο 1990-1993 Νομάρχης Αργολίδας όπου άφησε ένα πολύ καλό όνομα και την σφραγίδα της, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κατέβει ως υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 1993. Κατάφερε μία αξιοπρεπή επίδοση έχοντας δώσει έναν μεγάλο αγώνα οργώνοντας όλο το νομό και πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό.

Η Αλέκα Βακάλογλου που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην κοινωνία και την οικογένεια της, μπορεί να έδειχνε λίγο αυστηρή στην όψη, εν τούτοις ήταν μία ευαίσθητη και ευγενική γυναίκα που ήξερε να ακούει τον άλλον και να δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές.

Ευτύχησε να έχει σύζυγο και συμπαραστάτη στη ζωή της, τον επίσης καθηγητή Δημήτρη (Μίμη) Βακάλογλου με τον οποίο συμπορεύτηκαν στη ζωή αποκτώντας δύο παιδιά την Ελπίδα Βακάλογλου χήρα Παναγιώτη Μελιγδή, καθηγήτρια φιλόλογο στη μέση εκπαίδευση, και τον Γιώργο Βακάλογλου, ο οποίος εργάζεται στο Δήμο Πατρέων.

Επίσης είχε τη χαρά εν ζωή να δει τρία εγγόνια, τον Δημήτριο, τον Αλέξανδρο και τον Δημήτριο.

Από τις ευτυχείς στιγμές και συγκυρίες ήταν στα τέλη του ’90 όταν η ίδια και ο σύζυγος της Δημήτρης Βακάλογλου συνέπεσε να υπηρετούν ως σύμβουλοι στα αυτοδιοικητικά της πόλης των Πατρών. Η Αλέκα Βακάλογλου είχε εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος με επικεφαλής της παράταξης τον Βασίλη Μπεκίρη και ο Μίμης Βακάλογλου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων την περίοδο του τότε Δημάρχου Ευάγγελου Φλωράτου.

Η Αλέκα Βακάλογλου είχε προσφέρει πολλά και στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας & ιδιαίτερα στο τοπικό παράρτημα κέντρου πόλεως στην Αθανασίου Διάκου, στα Ψηλαλώνια τη δεκαετία του ’80 και μάλιστα είχαν τότε φέρει ως καλεσμένο στην Πάτρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ήταν πολύ δεμένη με την αδελφή της Αγγελική (Κική) Κασιμάτη και πάντα τις έβλεπες να βολτάρουν παρέα και αγκαζέ και τις θαύμαζες. Στην παρέα τους πολύ συχνά ήταν και η καλή φίλη, καθηγήτρια αγγλικών Βούλα Μπαρλή, η οποία είχε και κουμπαριά με το ζεύγος Βακάλογλου, καθώς και η κ. Νίκη χήρα Γεωργίου Μαρτάτου.

Η οικογένεια της Αλέκας Βακάλογλου από την πλευρά του πατέρα της είχε καταγωγή από τα Τσουκαλέικα, περιοχή που αγαπούσε πολύ η εκλιπούσα και ήταν το ησυχαστήριο της τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πραγματικά ο θάνατος της σκόρπισε μεγάλη λύπη και όλοι έλπιζαν αυτούς τους 2 μήνες για το θαύμα που τελικά δεν έγινε.

Το 2017 με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Αλέκα Βακάλογλου είχε δώσει συνέντευξη στο thebest.gr και είχε αναφερθεί με λόγια καρδιάς στον εκλιπόντα τέως πρωθυπουργό. «Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στην καρδιά και στη μνήμη μου, είναι ότι είχε όραμα, ήταν αρχηγός και η δικαίωση γι’ αυτόν ήταν πως αν ακούγαμε τα όσα έλεγε για την κατάσταση και την πορεία της οικονομίας δεν θα φτάναμε στο σημείο της κρίσης και των μνημονίων», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλέκα Βακάλογλου.

*Η κηδεία της Αλέκας Βακάλογλου θα τελεστεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

 

*Η φωτ. από το αρχείο του γράφοντος δείχνει την Αλέκα Βακάλογλου σε τιμητικό γεύμα που της είχαν επιφυλάξει στην Αργολίδα όπου για 3 χρόνια είχε υπηρετήσει ως Νομάρχης κάνοντας σημαντικό έργο.

Στη φωτ. εικονίζονται η Αλέκα Βακάλογλου και οι γυναίκες μέλη του τότε τοπικού παραρτήματος κέντρου πόλεως της ΝΔ, στα Ψηλαλώνια κατά την υποδοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το έτος 1986.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις