Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Την Τρίτη προβάλλεται στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, η ταινία «El Bola - Ο Μπίλιας»

Πάτρα: Την Τρίτη προβάλλεται στο αίθριο ...

Στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό - Την Κυριακή 2/7 προβλήθηκε στην Ιχθυόσκαλα το περσινό φιλμ του Χιροκάζου Κόρε-Έντα «Broker – Τυχερό αστέρι»

Με την προβολή της ταινίας «Εl Bola - Ο Μπίλιας» συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη οι προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία ισπανικής παραγωγής του 2001 σε σκηνοθεσία Ακέρο Μάνας, διάρκειας 88 λεπτών, η οποία προσεγγίζει και αναδεικνύει το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Μια απλή και συγκινητική ταινία για την παιδική κακοποίηση και την ευθύνη των άλλων.

Ο Πάμπλο, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, που οι συμμαθητές του φωνάζουν EL BOLA (Ο Μπίλιας), μεγαλώνει σ’ ένα προβληματικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας του πικραμένος από το χαμό του μεγαλύτερου γιου του τον κακοποιεί συστηματικά και χωρίς οίκτο. Νιώθοντας αμηχανία για την οικογενειακή του κατάσταση, αποφεύγει να έρθει κοντά με τους συμμαθητές του.

Η άφιξη ενός καινούργιου μαθητή με τον οποίο συνδέεται με αληθινή φιλία και η ανακάλυψη μιας οικογένειας όπου επικρατούν η αγάπη και η επικοινωνία, εφοδιάζουν τον El Bola με την απαραίτητη δύναμη ν’ αποδεχθεί και τελικά ν’ αντιμετωπίσει την κατάστασή του. Μια ταινία σκληρή και γήινη που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά και μιλά για το πόση δύναμη χρειάζεται τελικά για ν’ αγγίξεις την ελευθερία.

Η ταινία αξίζει να αναφερθεί πως έχει αποσπάσει 4 βραβεία Goya: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

Παίζουν οι: Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα, Πάμπλο Γαλάν, Μανουέλ Μορόν, Αλπέρτο Χιμένεζ.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στο προαύλιο του 44ου Δημοτικού Σχολείου της Περιβόλας και την Κυριακή 9 Ιουλίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μιντιλογλίου.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η ταινία «Broker» γέμισε την «Ιχθυόσκαλα»

Ο «Broker – Τυχερό αστέρι», το δημιούργημα του μετρ της σκηνοθεσίας, του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων, ένα road movie για την αγάπη και την οικογένεια με πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα, Μνήμες Φόνων) βραβευμένο στο Φεστιβάλ των Καννών, έγινε η αιτία για να γεμίσει το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023 ο Πολυχώρος Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα» από φίλους του Δημοτικού Κινητού κινηματογράφου, οι οποίοι απόλαυσαν μια εξαιρετική ταινία.

Η ταινία αποτύπωσε τη σκληρή πραγματικότητα της Νότιας Κορέας, όπου εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα, γεγονός που έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέσουν στα κτίρια και τα σπίτια τους κουτιά-δοχεία που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα μαζέψει κάποιος, φέρνοντας στο φως αθέατες πτυχές.

Το «Broker» είναι μια νοτιοκορεάτικη δραματική ταινία παραγωγής του 2022 σε σενάριο και σκηνοθεσία του 61χρονου Ιάπωνα σκηνοθέτη Hirokazu Kore-eda & με πρωταγωνιστές τους Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Lee Ji-eun και Lee Joo-young.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil