Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Υψηλές οι εισπράξεις του "Fast X" με τον Βιν Ντίζελ αλλά και γκρίνια για το μεγάλο κόστος

Υψηλές οι εισπράξεις του "Fast X&qu...
Μαρτάτος Tάκης

Στη χώρα μας μαζί με τα previews άγγιξε τα 73.000 εισιτήρια ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις μέχρι στιγμής είναι κοντά στα 270 εκατ. δολάρια

Στο Ελληνικό box office το εκλογικό τετραήμερο 18-21/5/2023, επικράτησε άνετα και κατέλαβε την 1η θέση το 10ο φιλμ «Fast and Furious – Οι Μαχητές των Δρόμων» με τίτλο «Fast X» του Λουί Λετεριέ. Η ταινία με ένα πολύ δυνατό καστ (παίζουν και η Έλεν Μίρεν, η Μπρι Λάρσον και ο Τζέισον Μομόα) προσέλκυσε στη χώρα μας το 4ήμερο της πρεμιέρας της 60.465 θεατές, οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι να χαρούν και να απολαύσουν τις νέες περιπέτειες της «γκαζιάρικης» ομάδας & φυσικά τις απίστευτες σκηνές υψηλής αδρεναλίνης.

Στο νούμερο αυτό προστίθενται και περίπου 12.000 θεατές των previews της ταινίας την Τετάρτη 17/5 ανεβάζοντας τα μέχρι στιγμής εισιτήρια σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαμε στο flix.gr, στα 72.342.

Το ακριβώς προηγούμενο φιλμ του franchise, το «Fast & Furious 9» του Τζάστιν Λιν που είχε βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2021, σε εκείνο το περίεργο καλοκαίρι που ίσχυαν ακόμη τα μέτρα κατά της πανδημίας, είχε ανοίξει με μόλις 20.876 εισιτήρια σε 51 αίθουσες πανελλαδικά ολοκληρώνοντας την πορεία του στα 67.156. Παγκοσμίως ωστόσο η 9η ταινία είχε καταφέρει να φτάσει τα 726,2 εκατομμύρια δολάρια αποδεικνύοντας τη δυναμική της.

Το νέο φιλμ απ’ όσο είδαμε, ξεκίνησε στις ΗΠΑ σε 4,046 αίθουσες με εισπράξεις λίγο πιο κάτω από τα 70 εκατ. δολάρια (για την ακρίβεια 67,5 εκατ. δολάρια) συν ακόμη 199,8 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι συνολικές εισπράξεις μέχρι στιγμής είναι στα σχεδόν 270 εκατ. δολάρια, νούμερο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Στο rotten tomatoes ο μέσος όρος για τη νέα ταινία όπου εμφανίζεται και η παλιά σταρ του "West Side story", Ρίτα Μορένο, είναι 54%. Παρότι το εμπορικό ξεκίνημα της νέας «φασαριόζικης» ταινίας ήταν ελπιδοφόρο, ωστόσο όπως γράφτηκε, τα έξοδα της μεγάλης καμπάνιας μάρκετινγκ που έγινε & γενικά ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε το απίστευτο ποσό των 340 εκατομμυρίων δολαρίων, που θεωρείται ως το υψηλότερο του franchise. Επίσης δεν έχουν λείψει οι παρασκηνιακές ιστορίες που είναι συχνά πιο δραματικές και από κάποιες σαπουνόπερες, όπως ανέφερε ο αρθρογράφος του Collider. Για παράδειγμα ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι πρωταγωνιστές Vin Diesel και Dwayne Johnson έχουν συμφιλιωθεί μετά τη διαμάχη που ξεκίνησε στα πλατό του φιλμ «Μαχητές των δρόμων 8 - The Fate of the Furious» του 2017, η παραγωγή του «Fast X» αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα όταν ο σκηνοθέτης Justin Lin εγκατέλειψε μια εβδομάδα μετά την έναρξη των γυρισμάτων.

Κατόπιν ανέλαβε να γυρίσει την ταινία ο 49χρονος Γάλλος σκηνοθέτης Λουί Λετεριέ - Louis Leterrier, δημιουργός φιλμ όπως «Transporter», «The Incredible Hulk» και «Clash of the Titans». Την ίδια ώρα αρκετοί κριτικοί αναφέρθηκαν στη μάλλον υπερβολική έως κακή ερμηνεία του εντυπωσιακού στην όψη Τζέισον Μομόα.

Η ταινία να θυμίσουμε πως προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Options cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture