Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

«Έλα μάνα» - Ό,τι πιο συγκινητικό για τη γιορτή της μητέρας σε μουσική του Πατρινού συνθέτη Χριστόφορου Γερμενή

«Έλα μάνα» - Ό,τι πιο συγκινητικό για τη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δείτε το βίντεο

«Έλα μάνα… Ναι ρε μάνα έφαγα… Σάντουιτς ρε μάνα έφαγα, τι να φάω;»

O ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, Μιχαήλ Άνθης, στο ρόλο του αγανακτισμένου γιου που απαντά στις κλασικές ερωτήσεις της μάνας, για το αν έφαγε, τι έφαγε, αν ντύθηκε καλά.

Και φυσικά δεν έχει χρόνο γιατί έχει meeting ούτε να της μιλήσει περισσότερο, ούτε για να τη δει από κοντά γιατί αύριο πετάει για Λονδίνο.

Αυτά στην αρχή του βίντεο, πριν «πέσει» το τραγούδι. Στη συνέχεια όμως το σκηνικό αλλάζει, όπως αλλάζει πάντα και σχεδόν τα πάντα, μια απώλεια. Και ακολουθούν συγγνώμες. Γιατί ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν.

Ο λόγος για τη νέα δημιουργία της  μουσικοθεατρικής ομάδας Kiss my Cash  με τίτλο «Έλα μάνα».

Το κείμενο και οι στίχοι είναι του Μιχαήλ Άνθη και η μουσική, η ενορχήστρωση, ο προγραμματισμός και η μίξη του Πατρινού συνθέτη Χριστόφορου Γερμενή, ενώ τραγουδά η Ευδοκία Ράπτη.

Δείτε το βίντεο με αφορμή τη σημερινή γιορτή της μητέρας   

Ποιοι είναι οι kiss my Cash  

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Χριστόφορο Γερμενή, τον Μιχαήλ Άνθη, την τραγουδίστρια Ευδοκία Ράπτη, την ηθοποιό Μαρένια Πάλλη και από μία μπάντα πέντε μουσικών.

Ο Χριστόφορος Γερμένης είναι ένας σπουδαίος συνθέτης, ο οποίος  έχει γράψει τραγούδια σε σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι Γλυκερία, Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Κότσιρας, Λένα Αλκαίου,

Ο Χριστόφορος έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση και επιμέλεια , γράφει τραγούδια παίζει κιθάρα και keyboards.

Ο Μιχαήλ Ανθής είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος έχει αποσπάσει οκτώ βραβεία. Τα τέσσερα  αφορούν τα Κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού (2006, 2009, 2013, 2015) Έχει τη διεύθυνση της σκηνοθεσίας και την επιμέλεια του θεατρικού Τμήματος του  συγκροτήματος , γράφει τα κείμενα. παίζει ως ηθοποιός και τραγουδά.

Η Ευδοκία Ράπτη από την άλλη έχει τη δική της στην ελληνική μουσική σκηνή και έχει κινηθεί σε πολλά μονοπάτια, από το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό μέχρι τη jazz

Oι Kiss my cash παίζουν δικά τους τραγούδια,  διασκευές γνωστών τραγουδιών σε ροκ ύφος και έχουν μία ανατρεπτική σατιρική ματιά μέσα από μικρά θεατρικά Gags. Τα πρώτα δείγματα γραφής  του σχήματος  έχουν προκαλέσει θετικές εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture