Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιός είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά που αναγορεύεται επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

Ποιός είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά που αναγορ...

Την Τρίτη 16 Μαϊου

Αύριο Τρίτη 16 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών, θα γίνει η εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, καθηγητή Άλμπερτ Μπουρλά 

Ο κ. Μπουρλά θα αναγορευτεί επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής-Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παρών στην εκδήλωση αναμένεται να είναι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης.

Σύμφωνα τον  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, με την αγόρευση του, το Ακαδημαϊκό ίδρυμα της Πάτρας τιμά όλους όσους βοήθησαν στην παραγωγή του εμβολίου, αλλά και έναν Έλληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Γεννημένος του 1961, ο Μπουρλά, απόγονος μιας παλαιάς εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος διδακτορικού στην βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από ΑΠΘ. Το 1993 άρχισε να εργάζεται στον τομέα της κτηνιατρικής φαρμακευτικής της Pfizer και ως τεχνικός διευθυντής για το τμήμα υγείας των ζώων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ανέλαβε διάφορους εκτελεστικούς ρόλους στην εταιρεία, ενώ από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε χρέη εκτελεστικού προέδρου. Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης» της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Γεννήθηκα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη»
«Ναι, γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου» έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Μπουρλά σε συνέντευξή του.

Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34-35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων.

Αν και λείπει χρόνια από την Θεσσαλονικη, το ενδιαφέρον του για αυτήν παραμένει «ζεστό».

Ο Σαλονικιός Ceo της Pfizer, έπεισε τον φαρμακευτικό κολοσσό να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της.

Και η βοήθειά του στην πόλη συνεχίζεται. Πέρυσι εκχώρησε το ένα εκατ. δολ. που συνοδεύει το βραβείο Genesis για το 2022 που του απονεμήθηκε από το ίδρυμα Genesis Prize («Εβραϊκό Νόμπελ») στο υπό κατασκευήν Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας στο thebest.gr o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας για την σημαντικότητα της συγκεκριμένης κίνησης, ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι σε μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας, με μια σειρά από ενέργειες και εκδηλώσεις που έχει κάνει. Η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Το τμήμα Ιατρικής και το τμήμα Φαρμακευτικής τον πρότειναν και θα τον αναγορεύσουμε σε επίτιμο διδάκτορα. Είναι ένας Έλληνας της διασποράς, θα έλεγα ότι είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών μας παγκόσμια».

Ο κ. Μπούρας απηύθυνε  προσωπική έκκληση προς τους θεσμικούς φορείς της Πάτρας, να δώσουν το παρών στην εκδήλωση: «Το γεγονός της επιτιμοποίησης του από το Πανεπιστήμιο μας, έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα, που σημαίνει ότι θα ακουστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών και φυσικά η πόλη της Πάτρας.  Καλώ τους φορείς και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να μην καταγραφούν απόντες. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη, πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, δεν πρέπει να τον τιμήσει μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και οι θεσμικοί φορείς της πόλης, γι’ αυτό απευθύνω προσωπική έκκληση να είναι παρόντες».

Σε ό, τι αφορά, την επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την απόφαση, ο κ. Μπούρας, επισημαίνει:  «Η πρυτανική αρχή δουλεύει αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να ενισχύσει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, αξιοποιεί όλες τις γνωριμίες και όλα τα κανάλια που έχει για να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ενός ολόκληρου έτους. Σκεφτείτε ότι ο κ. Μπουρλά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Ιαπωνία, μετά πήγε στην Σιγκαπούρη και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια και κάνει ένα διάλλειμα για να αποδεχτεί την τιμή που του κάνει το Πανεπιστήμιο και η πόλη της Πάτρας. Πίσω απ’ όλο αυτό υπάρχει μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων και δεν είναι καθόλου εύκολο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις