Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer

Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Στις 16 Μαϊου η τελετή αναγόρευσής του

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί το πρώτο 15νθημερο του προσεχούς Μαϊου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, καθηγητής Άλμπερτ Μπουρλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα αναγορευτεί σε ειδική τελετή επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής - Φαρμακευτικής του Πανεπιστημιου Πατρών.

Παιδί επιζώντων του Ολοκαυτώματος, Ελληνας μετανάστης στην Αμερική, ο κτηνίατρος από τη Θεσσαλονίκη έγινε επικεφαλής σε έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς οργανισμούς του κόσμου και στην περίπτωση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, εφάρμοσε επιστημονικές καινοτομίες σε χρόνο-ρεκόρ. Γι αυτό δεν ψηφίστηκε τυχαία από σχεδόν όλα τα διεθνή Μέσα ως ο Ανθρωπος της Χρονιάς.

«Είναι λογικό να ρωτήσουν αν θα μπορούσα να καταφέρω όσα έκανα, εάν δεν ήμουν Ελληνας. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος γι’ αυτό, αλλά η εκτίμησή μου είναι πως όχι. Δεν το λέω με αλαζονεία, αλλά με αυθεντική και ανυπόκριτη πεποίθηση ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στο να είσαι Ελληνας. Ισως, για να το θέσω καλύτερα: η Ελλάδα δεν είναι ένα μέρος, αλλά τρόπος ζωής», γράφει ο ίδιος ανταποδίδοντάς μας τα αισθήματα στον πρόλογο του αυτοβιογραφικού του βιβλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις