Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Άλμπερτ Μπουρλά, κάνει μια στάση μεταξύ Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας και Καλιφόρνιας, για να έρθει Πάτρα

Όταν ο Άλμπερτ Μπουρλά, κάνει μια στάση ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η επιτιμοποίηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε μια ακόμη κίνηση εξωστρέφειας προχωρά το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την επιτιμοποίηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, καθηγητή Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά θα αναγορευτεί επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής-Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 16 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας στο thebest.gr o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας για την σημαντικότητα της συγκεκριμένης κίνησης, ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι σε μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας, με μια σειρά από ενέργειες και εκδηλώσεις που έχει κάνει. Η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Το τμήμα Ιατρικής και το τμήμα Φαρμακευτικής τον πρότειναν και θα τον αναγορεύσουμε σε επίτιμο διδάκτορα. Είναι ένας Έλληνας της διασποράς, θα έλεγα ότι είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών μας παγκόσμια».

Ο κ. Μπούρας απευθύνει προσωπική έκκληση προς τους θεσμικούς φορείς της Πάτρας, να δώσουν το παρών στην εκδήλωση: «Το γεγονός της επιτιμοποίησης του από το Πανεπιστήμιο μας, έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα, που σημαίνει ότι θα ακουστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών και φυσικά η πόλη της Πάτρας.  Καλώ τους φορείς και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να μην καταγραφούν απόντες. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη, πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, δεν πρέπει να τον τιμήσει μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και οι θεσμικοί φορείς της πόλης, γι’ αυτό απευθύνω προσωπική έκκληση να είναι παρόντες».

Σε ό, τι αφορά, την επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την απόφαση, ο κ. Μπούρας, επισημαίνει:  «Η πρυτανική αρχή δουλεύει αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να ενισχύσει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, αξιοποιεί όλες τις γνωριμίες και όλα τα κανάλια που έχει για να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ενός ολόκληρου έτους. Σκεφτείτε ότι ο κ. Μπουρλά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Ιαπωνία, μετά πήγε στην Σιγκαπούρη και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια και κάνει ένα διάλλειμα για να αποδεχτεί την τιμή που του κάνει το Πανεπιστήμιο και η πόλη της Πάτρας. Πίσω απ’ όλο αυτό υπάρχει μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων και δεν είναι καθόλου εύκολο».

Στην Πάτρα Λάνθιμος και Μπίτον

Όπως αποκάλυψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, οι κινήσεις εξωστρέφειας, συνεχίζονται: «Το Πανεπιστήμιο προγραμματίζει και το έχει αποφασίσει η Σύγκλητος, μέσα στο 2024 να έχει μαζί μας τον γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου και του κινηματογράφου Γιώργο Λάνθιμο. Στην παρούσα φάση δουλεύουμε για τον Άγγλο πανεπιστημιακό Ρόντρικ Μπίτον, που είναι ένας μεγάλος ελληνιστής στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης και θα είναι πολύ σημαντικό να τον έχουμε μαζί μας τον Οκτώβριο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις