Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται η μεγαλύτερη εναέρια οδός στην Ελλάδα

Έρχεται η μεγαλύτερη εναέρια οδός στην Ελλάδα

Πότε θα είναι έτοιμη

Ένα από τα έργα που έχουν ήδη πάρει την άγουσα της υλοποίησης είναι ο Flyover, η μεγαλύτερη εναέρια οδός στην Ελλάδα, που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, ανακουφίζοντας την Ανατολική Περιφερειακή Οδό.

Η σύμβαση του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 478 εκατ. ευρώ, για τη Θεσσαλονίκη υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου του 2022, με ανάδοχο σχήμα τις εταιρείες «ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος».

Από τις αρχές Απριλίου ξεκίνησαν ήδη οι γεωτεχνικές έρευνες, οι τελικές μελέτες εκπονούνται, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του προσεχούς Φθινοπώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Flyover αφορά σε 13 χλμ., με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα εναέριας οδού -δηλαδή συνεχόμενης γέφυρας «Flyover»-, 10 νέες γέφυρες.

Πρόκειται για έναν «δρόμο πάνω από το δρόμο», που θα ανακουφίσει την Ανατολική Περιφερειακή Οδό, αυξάνοντας την κυκλοφοριακή της ικανότητα, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με λιγότερους εκπεμπόμενους ρύπους.

 

Παράλληλα, οι οδηγοί θα εξασφαλίσουν ευκολότερη πρόσβαση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τη νότια Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και θα παρακάμπρουν εύκολα και με ασφάλεια τον αστικό ιστό, κάτι που θα βοηθήσει στο να μειωθεί ο όγκος ΙΧ εντός της πόλης.

Η κατασκευαστική περίοδος του Flyover έχει υπολογιστεί σε 48 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατή η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του 2027.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις