Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ολοκληρώνεται στις 8 Μαΐου 2023 η ενότητα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, «Το Ωδείο παρουσιάζει…»

Ολοκληρώνεται στις 8 Μαΐου 2023 η ενότητ...

Με την πραγματοποίηση της συναυλίας «Μουσική για δύο βιολιά» στις 20.00 - Συμμετέχουν οι Γιάννης Μαυρίδης και Νικόλαος Μαυρίδης

Με την πραγματοποίηση της συναυλίας «Μουσική για δύο βιολιά», στην οποία συμμετέχουν οι Ι. Μαυρίδης και Ν. Μαυρίδης, ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023 η ενότητα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, «Το Ωδείο παρουσιάζει…».

Στο πλαίσιο της ενότητας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 δωρεάν συναυλίες μέσω των οποίων το Δημοτικό Ωδείο Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης» συνέχισε και φέτος τις δράσεις του, φέρνοντας το κοινό της πόλης πιο κοντά στη μουσική.

Τις συναυλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αντίστοιχη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου στην οδό Αράτου 10 και Ρ. Φεραίου, παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι της μουσικής και η είσοδος σε αυτές ήταν ελεύθερη.

Ο Γιάννης Μαυρίδης έχει γεννηθεί το 1957 στην πόλη Αλματί του Καζαχστάν από οικογένεια μουσικών ελληνικής καταγωγής. Η ενασχόλησή του με το βιολί άρχισε σε ηλικία πέντε ετών υπό την καθοδήγηση του πατέρα του. Φοίτησε στο Ειδικό Κρατικό Μουσικό Σχολείο και ακολούθως στο State Conservatoire του Καζαχστάν υπό τον καθηγητή Prof. V.Hess. Έπειτα από διαγωνισμό απέκτησε το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Moscow State Conservatoire “Tchaikovsky”. Καθηγητής του υπήρξε ο μέγας δάσκαλος του βιολιού Prof. Boris Belenky.

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών του στο “Tchaikovsky” Conservatoire έγινε ο εξάρχων της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Καζαχστάν και παρέμεινε από το 1983 και για έξη χρόνια σ’αυτή τη θέση. Το 1989 δημιούργησε κουαρτέτο εγχόρδων, στο οποίο έπαιζε το πρώτο βιολί. Μετά από ένα χρόνο αυτό το κουαρτέτο ανακηρύχθηκε σε Κρατικό Κουαρτέτο Εγχόρδων του Καζαχστάν. Εμφανίστηκαν σε πολλές πόλεις της πρώην ΕΣΣΔ και στο εξωτερικό – Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία.

Ως σολίστ ο Γιάννης Μαυρίδης έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες.Το 1990 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τεχνών των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, εμφανίστηκε με την Κρατική ορχήστρα Κινηματογραφίας της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του Ελληνικής καταγωγής μεγάλου Μαέστρου Οδυσσέα Δημητριάδη

Έκανε πολλές ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους LP Από το 1991 ζει στην Ελλάδα στην πόλη της Πάτρας και είναι εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και υπεύθυνος τμήματος εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών , με την «Καμεράτα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την Φιλαρμονική του Ιασίου (Ρουμανία. Στην Ελλάδα έχει ηχογραφήσει δύο CD: «Τέσσερις Εποχές» του Α.Βιβάλντι (με την Ορχήστρα Πατρών) και «Έργα για βιολί και κιθάρα» (με τον Δ.Δημακόπουλο).

Επίσης έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τους Μαέστρους: S. Sondeckis, A. Stajic, E. Townell, A. Bouribayev, G. Mais, V. Schmidt-Gertenbach, R. Salavatov, R. Canetti, Γ. Πέτρου, και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ βιολιού και μουσικής δωματίου.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με διδασκαλία, διευθύνει την Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικού Ωδείου Πατρών, συνεχίζει τις σόλο εμφανίσεις, καί συνεργάζεται με την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με όργανα εποχής υπό την διεύθυνση του Γ. Πέτρου.

Ο Νικόλαος Μαυρίδης έχει γεννηθεί στην Αλμά-Ατά του Καζακστάν.

Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο της Αλμά-Ατά.

Το 1991 συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας με καθηγητή τον πατέρα του, Γιάννη Μαυρίδη, από το οποίο αποφοίτησε το 2001 με Δίπλωμα και Άριστα Παμψηφεί.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Καρλσρούη της Γερμανίας, υπό τον Καθηγητή A. Breuninger και αποφοίτησε το 2008 με Δίπλωμα και βαθμό Άριστα.

Από το 2010 ζει και εργάζεται ως Καθηγητής Βιολιού στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture