Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το 7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA θα πραγματοποιηθεί φέτος από 25 έως 31 Μαΐου 2023

Το 7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφο...

Η ταινία έναρξης του θα είναι το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, φιλμ «Αργεντινή, 1985» του Σαντιάγκο Μίτρε, με τον Ρικάρντο Νταρίν

Αγαπημένη διοργάνωση των σινεφίλ το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 25 έως και τις 31 Μαΐου 2023.

Η ταινία έναρξης του 7ου Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - Fecha, θα είναι το φιλμ «Αργεντινή, 1985» του Σαντιάγκο Μίτρε, με πρωταγωνιστές τον σπουδαίο Αργεντίνο ηθοποιό Ρικάρντο Νταρίν και και τον Πίτερ Λανσάνι. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η συγκεκριμένη  δημιουργία ξετυλίγει το κουβάρι της πραγματικής ιστορίας του δικαστικού αγώνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χούντας της Αργεντινής και να καταλογιστούν ευθύνες στους στρατηγούς της δικτατορίας.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA που επιστρέφει για 7η χρονιά, θα έχει και εκλεκτούς καλεσμένους ενώ στο πλαίσιο του θα γίνει & ένα masterclass σεναρίου.

Το Φεστιβάλ που θα σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σαιζόν, στόχο έχει να αναδείξει τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών.

Με ξεχωριστή χαρά λοιπόν, το 7ο FeCHA ανακοινώνει τους πρώτους τίτλους του φετινού πλούσιου προγράμματός του, όπως και τους καλεσμένους του.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ θα πέσει με την ταινία «75 Μέρες - 75 Días» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Ρομέρο, βασισμένη στα ανατριχιαστικά γεγονότα της πραγματικής υπόθεσης που συγκλόνισε την Ισπανία και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Οι Φόνοι της Αλκάσερ».

Το 1ο Φεστιβάλ FeCHA έκανε το 2016 ποδαρικό με την ταινία «Τρούμαν» και φέτος ο σκηνοθέτης της, Σεσκ Γκάι, θα επισκεφτεί για 1η φορά το Φεστιβάλ με τη νέα του κωμική ταινία με τίτλο «Αυτά που δεν Λέγονται - Historias Para No Contar». Βραβευμένος με Goya Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου για την ταινία «Τρούμαν», ο Γκάι είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς σκηνοθέτες, ενώ οι ταινίες του έχουν κατακτήσει τόσο καλλιτεχνική όσο και εμπορική επιτυχία. Στην Ελλάδα έχουν προβληθεί μεταξύ άλλων οι ταινίες του «Ένα Πιστόλι σε Κάθε Χέρι», «Τρούμαν», και «Οι Γείτονες Από Πάνω».

Εκτός από τον Σεσκ Γκάι, καλεσμένος της φετινής διοργάνωσης στην Αθήνα είναι & ο Φέλιξ Βισκάρετ.

Ο Ισπανός βραβευμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Φέλιξ Βισκαρέτ είναι ο δεύτερος καλεσμένος του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας. Παράλληλα με την παρουσία του στην προβολή της ταινίας «Μέσα από τις Σκιές - No Mires a Los Ojos», ο Βισκαρέτ θα παρουσιάσει ένα masterclass – σεμινάριο με θέμα τη συγγραφή σεναρίου που βασίζεται σε λογοτεχνικό έργο. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με ελεύθερη είσοδο. Ο σκηνοθέτης είναι βραβευμένος με Goya Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για την ταινία «Bajo Las Estrellas», ενώ έχει υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της μίνι σειράς τεσσάρων επεισοδίων παραγωγής της πλατφόρμας Netflix, «Cuatros Estaciones en Habana», που βασίζονται στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε & η αφίσα του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA που αποτίει φόρο τιμής στον Ισπανό καλλιτέχνη Joan Miró, με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του.

*Οι προβολές του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemaχ Europa Cinemas και Αελλώ Cinemax, ενώ παράλληλες προβολές και δράσεις θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Exile Room και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Eπιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"75 Dias".

"75 Dias".

Οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ, Σεσκ Γκάι κα...

Οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ, Σεσκ Γκάι και Φέλιξ Βισκάρετ.

«Μέσα από τις Σκιές - No Mires a Los Ojos».

«Μέσα από τις Σκιές - No Mires a Los Ojos».

«Αυτά που δεν Λέγονται - Historias Para ...

«Αυτά που δεν Λέγονται - Historias Para No Contar».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture