Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

EURO U19: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας στη Μάλτα

EURO U19: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της ε...

Η κυρίαρχος της Ευρώπης, Ισπανία, και οι ομάδες που απέκλεισαν την Αγγλία και τη Γαλλία μέσα στις έδρες τους βρίσκονται στο δρόμο της εθνικής Νέων

Ανοιχτό «παράθυρο» για όνειρα αφήνει η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 που θα γίνει στη Μάλτα τον Ιούλιο (3-16/7). Άλλωστε αυτό ήταν κάτι δεδομένο, από τη στιγμή που η τελική φάση περιλαμβάνει μόλις 8 ομάδες, τέσσερις σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στην τετράδα, συνεπώς ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την «Γαλανόλευκη» του Τάσου Θέου με αντιπάλους την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Εντάξει, δεν «πετύχαμε» την εκπρόσωπο της διοργανώτριας που θεωρείται η ασθενέστερη όλων, όμως ο Β΄ όμιλος της Ελλάδας είναι μια χαρά, αν αναλογιστούμε ότι στον έτερο (Α΄) θα αναμετρηθούν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Πολωνία, μαζί με την αδύναμη Μάλτα.
Ελπίδες για τετράδα υπάρχουν, ακόμα και για τον τελικό που οραματίζεται ο Θέος. Όμως δεν γίναμε ξαφνικά φαβορί, σε μια τελική φάση όπου προκριθήκαμε για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Αντίθετα, η πανίσχυρη Ισπανία ξεκινάει από την pole position, ενώ βασικές αντίπαλοί μας είναι δύο ομάδες από τη βόρεια Ευρώπη που την τελευταία δεκαετία έχουν κάνει άλματα όσον αφορά το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Την ίδια περίοδο, στην Ελλάδα οι υποδομές έχουν απαξιωθεί και τώρα αρχίζει να κινείται σωστά η διαδικασία στις εθνικές ομάδες, με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην «μετά-Covid» εποχή, δηλαδή από τα μέσα του 2021.
Όπως θα διαπιστώσουμε και στην ανάλυση που ακολουθεί, το βασικό μειονέκτημα της Ελλάδας έναντι της Ισλανδίας και της Νορβηγίας είναι ότι οι παίκτες της δεν έχουν παραστάσεις σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας σε βαθμό αντίστοιχο με τους οι αντιπάλους τους. Ούτε οι Ισπανοί παίζουν στην Primera Division, αλλά το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα είναι ανάμεσα στα κορυφαία του πλανήτη, η καριέρα των ποδοσφαιριστών έχει πάρει συγκεκριμένη κατεύθυνση και στη Μάλτα θα μας «συστηθούν» αρκετά αστέρια του μέλλοντος, όπως παλαιότερα σε αντίστοιχες διοργανώσεις έλαμψαν ο Μοράτα, ο Ασένσιο και ο Φερνάντο Τόρες.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports