Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

John Wick 4: Είναι πολλά τα λεφτά Keanu, ενώ δεν μιλάς σχεδόν καθόλου

John Wick 4: Είναι πολλά τα λεφτά Keanu,...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολύς ντόρος για τις αστρονομικές απολαβές του σιωπηλού πρωταγωνιστή της περιπετειώδους σειράς ταινιών

Κυριαρχεί στα σινεμά η τέταρτη περιπέτεια της δημοφιλέστατης σειράς ταινιών «John Wick» με το γοητευτικό Καναδό star Κιάνου Ριβς σε ρόλο ατρόμητου και ηρωικού εκτελεστή.

Τα εκατομμύρια που αποκόμισε συγκεντρωτικά από το σίκουελ, αλλά και το ότι μιλάει ελάχιστα στη μεγάλη οθόνη, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά στην Αμερική. Με μυστηριακό βλέμμα και ύψος 1.86 «γράφει» όπως πάντα εξαιρετικά μπροστά στην κάμερα, παραμένοντας στην εμπορική a list του Χόλιγουντ.

 Συγκεκριμένα ο 58χρονος σήμερα ηθοποιός, που υποδύεται τον πληρωμένο δολοφόνο από το 2014, έπαιξε στο τελευταίο φιλμ ομολογώντας ότι τα γυρίσματα τον δυσκόλεψαν περισσότερο από ποτέ σωματικά και πως επρόκειτο για τον δυσκολότερο ρόλο της καριέρας του. Επιπλέον αποκάλυψε πως επιτέλους ολοκλήρωσε τη σκηνή του θανάτου του ήρωα (δίχως να αποκλείει πως ενδεχομένως ξαναζωντανέψει για μια ακόμα συνέχεια). Δήλωσε ακόμα ότι βελτίωσε τις δεξιότητές του στην οδήγηση για να καταφέρει να ανταποκριθεί σε σκηνές δράσεις στο Παρίσι. «Πήγαμε την οδήγηση με αυτοκίνητο σε άλλο, ανώτερο επίπεδο, το οποίο μου αρέσει πολύ» είπε. (Μάλιστα χάρισε στους τέσσερις κασκαντέρ που τον πλαισιώνουν εξατομικευμένα ρολόγια Rolex Submariner με χαραγμένο μήνυμα για να τους ευχαριστήσει).

Τρεις ώρες με 380 λέξεις, συνήθως μονολεκτικός!

Ο πρωταγωνιστής μάχεται  σκληρά και υπεράνθρωπα, αλλά παραμένει ακόμα πιο σιωπηλός: Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα αρθρώνει μονάχα 380 λέξεις σε 169 λεπτά. Η Wall Street Journal γράφει «Στην πρώτη ταινία, που έχει διάρκεια 101 λεπτά, ο Reeves είπε συνολικά 484 λέξεις. Με διάρκεια προβολής 169 λεπτά, η τέταρτη ταινία διαρκεί τρεις ώρες, αλλά περιλαμβάνει μόλις 380 λέξεις από τον Wick. Περίπου το 10% από αυτές εμφανίζεται στο τρέιλερ της ταινίας, γεγονός που κάνει τον ήρωα να φαίνεται σχεδόν ομιλητικός. Ο Wick λέει περισσότερα σε αυτό το κλιπ των 2,5 λεπτών από ό,τι στα πρώτα 25 λεπτά της ίδιας της ταινίας». Όπως περιγράφουν οι κριτικοί ο Κιάνου συχνότερα λέει μονάχα μια και μόνο λέξη όταν συνομιλεί με κάποιον  στο εκράν.

Ο σκηνοθέτης Τσαντ Σταχέλσκι αναφέρει ότι ο ίδιος ο star αφαίρεσε περίπου τους μισούς διαλόγους που είχαν γραφτεί για τον χαρακτήρα του στο αρχικό σενάριο.

Όπως και νάχει, Το «John Wick: Chapter 4» πέτυχε βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes, ενώ έκανε το καλύτερο άνοιγμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες του franchise μέσα στο σαββατοκύριακο, με εισπράξεις 73,8 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική. Παγκοσμίως, η τέταρτη ταινία του franchise έφερε στα ταμεία μέσα σε λίγες ημέρες 137,5 εκατομμύρια δολάρια!

Πόσο … βαθύπλουτος όμως έγινε ο Κιάνου από αυτή την διαδρομή;

«Τα χρήματα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι. Θα μπορούσα να ζήσω με αυτά που έχω ήδη βγάλει για τους επόμενους αιώνες» είχε πει παλιότερα. Όμως, εισέπραξε μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την πρώτη ταινία, 2 και 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τη μερική ιδιοκτησία στη δεύτερη,  2 και 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων  με μπόνους του box office στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη οι απολαβές του υπερδιπλασιάστηκαν έχοντας συμφωνήσει αύξηση 143% στο μισθό του. Συνολικά έβαλε στην τσέπη 15 εκατομμύρια δολάρια. Και ακόμα λείπουν οι τελικές εισπράξεις από τα παγκόσμια ταμεία- θυμίζουμε ότι στη Ελλάδα η ταινία ξεκίνησε πριν λίγες μέρες.

Ειδήσεις τώρα

Πάτρα- Συναγερμός! Φωτιά σε δωμάτιο της Α΄Ορθοπεδικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- ΦΩΤΟ

Τίτλοι τέλους για Frigoglass - Προς εκποίηση το εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας

Εκλογές 2023: Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View