Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλμ «Σεντ Ομέρ» της Αλίς Ντιόπ στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας

Το φιλμ «Σεντ Ομέρ» της Αλίς Ντιόπ στο 2...

Θα προβληθεί την Παρασκευή 24/3/2023 στις 19.45 στο σινέ Δαναός της Αθήνας - Προγραμματίζεται να βγει & στις αίθουσες στις 20/4/2023 σε διανομή της εταιρείας One from the Heart

Στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα προβληθεί η ταινία «Σεντ Ομέρ» της Αλίς Ντιόπ την Παρασκευή 24/3/2023 στις 19.45 στον κινηματογράφο Δαναό της Αθήνας (Λ. Κηφισίας και Πανόρμου) ενώ προγραμματίζεται να βγει & στις αίθουσες στις 20/4/2023 σε διανομή της εταιρείας One from the Heart.

· ΣΕΝΤ ΟΜΕΡ – SAINT OMER της Alice Diop

Το ντεμπούτο στη μυθοπλασία της γνωστής από τον χώρο του ντοκιμαντέρ, Αλίς Ντιόπ κέρδισε δύο μεγάλα βραβεία στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, τον Αργυρό Λέοντα - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αλλά και τον Χρυσό Λέοντα του Μέλλοντος - Βραβείο Καλύτερης 1ης Ταινίας. Ήταν μάλιστα η Επίσημη Πρόταση της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, όπου και συμπεριλήφθηκε στην βραχεία λίστα των 15 ταινιών που πέρασαν στον 2ο γύρο.

Ήταν υποψήφια για Βραβείο Σκηνοθεσίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, ενώ κέρδισε Βραβεία Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σεβίλλης, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Γάνδης, Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο Φεστιβάλ Palm Springs και Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης 1ης Ταινίας. Στην Γαλλία έχει κερδίσει επίσης τα Βραβεία Jean Vigo και Louis Delluc. Έχει προβληθεί στα Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, Τορόντο και Λονδίνου.

· Η πρωταγωνίστρια Γκουσλαζί Μαλαντά (Guslagie Malanda) θα είναι παρούσα στην πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα την Παρασκευή 24/3.

«Σαγηνευτική. Ένα συναρπαστικό δράμα δωματίου για την απομόνωση και τη θλίψη της μητρότητας, και τις φυλετικές διακρίσεις. Θυμίζει τη γραφή της Τόνι Μόρισον». THE HOLLYWOOD REPORTER

«Εξαιρετικά πολύπλευρη. Ένα ήσυχα βαρυσήμαντο δικαστικό δράμα που ξαναγράφει τους κανόνες του παιχνιδιού». VARIETY

«Ακατέργαστο, συγκλονιστικό ταλέντο. Εκπληκτική, έξυπνη, όμορφη, συμπονετική, παίρνει δέκα στα δέκα». AWARDS DAILY

«Ένα δυνατό και προσωπικό έργο που συνδυάζει ευαισθησία και πνευματική σπιρτάδα». SCREEN INTERNATIONAL

«Η Ντιόπ έχει ένα εξίσου αγέρωχο βλέμμα όπως αυτό του Τρούμαν Καπότε στο κλασικό βιβλίο του Εν Ψυχρώ». INDIEWIRE.

*Να θυμίσουμε πως φέτος το αγαπητό στους σινεφίλ, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου «απλώνεται» και σε άλλες πόλεις και έχουν προγραμματιστεί προβολές 6 ταινιών και στην Πάτρα στις 27 με 29/3 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον με τη συμβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture