Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σούσουρο λόγω ενός post για το φαβορί των φετινών Όσκαρ, Μισέλ Γέο

Σούσουρο λόγω ενός post για το φαβορί τω...

Όπως έγραψε το Αθηνόραμα, δημοσιεύματα επικρίνουν την 60χρονη ηθοποιό σχετικά με ένα post στο instagram που μπορεί να θεωρηθεί πως δεν τηρεί τους κανονισμούς της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας

Λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ που είναι την Κυριακή 12/3/2023, υπήρξαν δημοσιεύματα που επικρίνουν την 60χρονη Ασιάτισσα ηθοποιό Μισέλ Γέο - Michelle Yeoh και φαβορί στην κατηγορία του α' γυναικείου ρόλου για την ταινία "Τα Πάντα Όλα" των Ντάνιελς, και η αιτία είναι ένα post που ενδεχομένως να θεωρηθεί πως δεν τηρεί τους κανονισμούς της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε το Αθηνόραμα, η φετινή οσκαρική κούρσα (αισίως είναι η 95η απονομή), μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται από την αλληλοεκτίμηση και τον ευγενή ανταγωνισμό ανάμεσα στους υποψηφίους. Κάτι όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο στον κόσμο του Χόλιγουντ, όπου οι προσωπικές έριδες και τα επαγγελματικά απωθημένα, αν μη τι άλλο, βρίθουν στη βιομηχανία. Τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιας εικόνας, η περίοδος των κινηματογραφικών βραβείων που κορυφώνεται την Κυριακή 12/3 με την απονομή των βραβείων Όσκαρ, έχει υπάρξει μία όαση σεβασμού και ειλικρινούς χαράς για επιτυχίες συναδέλφων. Όπως, για παράδειγμα, την καθολική αποδοχή που έχει γνωρίσει η επιστροφή του Μπρένταν Φρέιζερ ("Η Φάλαινα") στο προσκήνιο ή αντίστοιχα το comeback του Κε Χούι Κουάν ("Τα Πάντα Όλα"), ο οποίος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

Ωστόσο, αναφέρει το Αθηνόραμα, το κενό μίας κόντρας ήρθαν να καλύψουν κείμενα όπως αυτό του Daily Beast, το οποίο βάζει στο στόχαστρο την πρωταγωνίστρια του υποψηφίου για 11 Όσκαρ, "Τα Πάντα Όλα", Μισέλ Γέο. Πριν μερικές μέρες και λίγες ώρες προτού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία των μελών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Γιέο δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram, πολλαπλά αποσπάσματα (9 slides συνολικά) από ένα μεγάλο κείμενο της Vogue για εκείνη.

Το άρθρο σχολιάζει εκτενώς το ότι δεν έχει υπάρξει μη-λευκή νικήτρια στον α’ γυναικείο ρόλο τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, διατυπώνοντας το ερώτημα αν τα πράγματα θα αλλάξουν φέτος, τώρα που η γεννημένη στη Μαλαισία Γέο είναι ένα από τα φαβορί της κατηγορίας. Σε ένα σημείο, το οποίο ούτε καν γίνεται αντιληπτό στον ορυμαγδό πληροφορίας των social media, η δημοσιογράφος Σαντίκα Σετ σχολιάζει την επίσης διεκδικήτρια του Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ ("Tár"). Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ για τη Γιέο θα αποτελεί ιστορική τιμή να βραβευθεί, για την Μπλάνσετ θα αποτελεί το 3ο χρυσό αγαλματίδιό της και άρα, απλώς μία ακόμα επιβεβαίωση του τιτάνιου υποκριτικού ταλέντου της.

Από το παραπάνω σχόλιο "πιάστηκαν" αρκετοί που έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Γιέο πως έκανε επίτηδες τη δημοσίευση σε εκείνο το χρονικό σημείο, ώστε να επηρεάσει τους ψηφοφόρους της Ακαδημίας. Επικαλούνται τον κανονισμό νούμερο 11, στον οποίο δηλώνεται πως "απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε τακτική σχολιάζει ευθέως ‘τον ανταγωνισμό’ ονομαστικά ή έμμεσα".

 Έκτοτε η ηθοποιός διέγραψε το post, ωστόσο το σούσουρο καλά κρατεί.

*Η παράξενη αλλά πολύ ευρηματική, πρωτότυπη και συγκινητική προς το τέλος, ταινία "Τα Πάντα Όλα" επαναπροβλήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο στις Ελληνικές αίθουσες & παίχθηκε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε για 2 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture