Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Prada: Μάγεψε το Μιλάνο, αυθεντικός μοντερνισμός για «real people, real jobs, real life»

Prada: Μάγεψε το Μιλάνο, αυθεντικός μοντ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Χαζέψαμε» λιτά σακάκια και πουκάμισα με… νυφικές φούστες γεμάτες ανθάκια αλλά και φορέματα νοσοκόμας

Ξεχώρισε αναμφίβολα η επίδειξη του οίκου Prada στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Τα ρούχα προκάλεσαν ειδικές αναφορές στα διεθνή fashion media καθώς είχαν ένα σαφή κοινωνικό στόχο:

Nα στρέψουν το ενδιαφέρον στις ανάγκες της καθημερινότητας συνδέοντας αυστηρές μιλανέζικες γραμμές με ρομαντικά στοιχεία σε κλίμα χαμηλών τόνων, δίχως εντυπωσιασμούς. Απλά μάλλινα πουλόβερ, ανδρικά σακάκια, πουκάμισα και μαντό με εξωτερικές τσέπες έσμιξαν με λευκές φούστες που παραπέμπουν σε νυφικά και όχι μόνο. Eμπνευση ήταν οι νοσοκομειακές στολές, τα puffer για το κρύο, οι αμφιέσεις γραφείου.  Αρεσαν ακόμα τα ψηλόμεσα  cigarette παντελόνια   με  πλεκτά polos και μιλιτέρ πουκάμισα, τα Montgomery παλτό, τα boxy σακάκια,  οι σεταρισμένες με cropped parkas ή varsity jackets pencil φούστες.

Το δημοφιλές label από τη γέννησή του ήθελε να αλλάξει την εικόνα στην πρακτική ένδυση. «Λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, είμαι προσγειωμένη και επικεντρωμένη στην πραγματικότητα. Ενδιαφερόμαστε για τη σεμνότητα της εργασίας. Πάντα με ενοχλούσε που η μόδα έπρεπε να είναι glamour» ανάφερε η ίδια η Muccia Prada. «Θέλαμε να δώσουμε σημασία στις αληθινές δουλειές» συμπλήρωσε ο co- creative director Raf Simons. To σύνθημα της collection για φθινόπωρο χειμώνα 2023-2024 είναι λοιπόν «real people, real jobs, real life».  Το ντουέτο που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μαζί, συμφωνεί 95% στις στυλιστικές απόψεις όπως ομολογούν.

Στο show έγινε μεγάλος «ντόρος» για την παρουσία του κινέζου τραγουδοποιού Kun και του νοτιοκορεάτη pop star Jeon Somi, αν και παρέστησαν διασημότητες όπως οι Ντούα Λίπα, Κλερ Φόι, Κιάρα Φεράνι, Μαχμούντ, Εμμα Ρόμπερτς, Μάγια Χοκ, Ιζαμπέλ Ρόου κ.α.

 Η πάντα stylish ηθοποιός Σιένα Μίλερ είπε στο φινάλε του show: « Είναι απλά μια μεγαλοφυία. Δεν υπάρχουν ανταγωνιστές της στο tailoring». Oι κριτικές ήδη μιλούν για «αβίαστη, νεωτεριστική κομψότητα» και για «για ντύσιμο του αύριο». Ρίξτε μια ματιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View