Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 2 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η περιπέτεια με στοιχεία μαύρης κωμωδίας "Cocaine Bear"

Στις 2 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στη χώρα μ...

Πρόκειται για αληθινή, απίθανη ιστορία - Η σκηνοθεσία είναι της γνωστής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Μπανκς

Λίγο αφότου βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες (κάνει πρεμιέρα 24/2) θα έρθει και στη χώρα μας από την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 η περιπέτεια με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, με τίτλο «Cocaine Bear», σε σκηνοθεσία της γνωστής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Μπανκς, και με ένα καστ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Κέρι Ράσελ (The Americans), Ο’ Σι Τζάκσον JR, Κρίστιαν Κόνβερι, Άλντεν Έρενράιχ (Solo: A Star Wars Story) και ο Ρέι Λιότα (Τα καλά παιδιά) στον τελευταίο του ρόλο πριν φύγει από τη ζωή αναπάντεχα τον περασμένο Μάιο.

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985, την χαμένη κοκαΐνη και την μαύρη αρκούδα που την έφαγε, αυτή η άγρια μαύρη κωμωδία βρίσκει μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων μαζεμένους σε ένα δάσος στην Τζόρτζια, όπου ένα θηρίο 500 κιλών κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη …και αίμα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tulip.

Στο “Cocaine Bear” διάρκειας 95 λεπτών όπου η 49χρονη Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι και εκ των παραγωγών πρωταγωνιστούν ταλαντούχοι ηθοποιοί όπως η Κέρι Ράσελ, ο Άλντεν Έρενράιχ (Solo: A Star Wars Story), o Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον (Μοντέρνα Οικογένεια), η Μπρούκλιν Πρινς (The Florida Project), ο Ισάϊα Γουίτλοκ JR. (Η Παρείσφρηση), ο Κρίστοφερ Χίβτζου (Games of Thrones), η Χάνα Χόκστρα (Οι Άγγελοι του Τσάρλι 2019) και ο Άαρον Χόλιντέι (Αιχμηρά Αντικείμενα), μαζί με τους βραβευμένους με ΕΜΜΥ Μάργκο Μάρτιντεϊλ (The Americans) και Ρέι Λιότα (Τα καλά παιδιά).

Σε σκηνοθεσία της Ελίζαμπεθ Μπανκς (Οι Άγγελοι του Τσάρλι, Κάτι πιο Ποπ 2), και σενάριο Τζίμι Γουόρντεν, έρχεται λοιπόν το «Cocaine Bear», από τους βραβευμένους με Όσκαρ παραγωγούς Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλλερ (Spider-Man : Μέσα στο Άραχνο Σύμπαν), και τον Μαξ Χάντελμαν, τον Μπράιαν Ντάφιλντ και τον Αντίτια Σουντ.

Η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία - Η ιστορία πίσω από τον μύθο

Γύρω στη 1 τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1985, ο Άντριου Κάρτερ Θόρντον ο Β’, ένας αλεξιπτωτιστής που έγινε εκπαιδευτής αλόγων, μετά πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών – μετά δικηγόρος και τέλος έμπορος κοκαΐνης (α...φημολογείται πως υπήρξε και πράκτορας της CIA επίσης), έκανε μια σειρά από τολμηρές επιλογές.

Με παρατσούκλι “Ο καουμπόι της κοκαΐνης” και πασίγνωστος για την «Ράμπο» προσωπικότητά του, ο Θόρντον είχε βρει έναν πολύ καλό τρόπο να περνάει λαθραία κοκαΐνη με το αεροπλάνο του στην χώρα από τα νότια σύνορα και να πετάει το παράνομο φορτίο σε έρημες τοποθεσίες για να το μαζέψουν αργότερα οι συνεργάτες του. Εκείνο το πρωινό στις 9/11 ο Θόρντον πετούσε με ένα δικινητήριο, πενταθέσιο Cessna μεταφέροντας 400 κιλά Κολομβιανής σκόνης (αξίας τουλάχιστον 14 εκατομμυρίων) με προορισμό το Νόξβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιδιώτης του ήταν ο Μπιλ Λέοναρντ, δάσκαλος καράτε, μπόντι μπίλντερ και κατά καιρούς σωματοφύλακας, ο οποίος υποστήριξε αργότερα ότι ξεγελάστηκε για να κάνει αυτό το ταξίδι με τον Θόρντον.

Ενώ δεν ήταν ασυνήθιστο για τον Θόρντον να «ξεφορτώνεται» τα αεροπλάνα του, αφού είχε πετάξει το φορτίο του και τα έριχνε στον ωκεανό, δεν είναι ξεκάθαρο ότι στο συγκεκριμένο ταξίδι αυτός ήταν ο σκοπός του. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε ο Λέοναρντ, ο Θόρντον ήταν πεπεισμένος ότι τον ακολουθούσαν ομοσπονδιακοί πράκτορες κι έτσι αποφάσισαν να πετάξουν τρεις σάκους με κοκαΐνη από το αεροπλάνο και θα προσγειώνονταν άθικτοι στον εθνικό δρυμό Τσαταχούτσι στην νότια Τζόρτζια. Τότε ο Θόρντον έδωσε στον Λέοναρντ σύντομες οδηγίες για να χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτο και τον έσπρωξε έξω από την πόρτα.

Τι πήγε λάθος στην πτώση του Θόρντον είναι άγνωστο. Η αστυνομία βρήκε απομεινάρια από το αλεξίπτωτό του μισό μίλι μακριά από το σώμα του. Πιθανόν να έλυσε τους ιμάντες πριν ανοίξει.

Κατάφερε να χρησιμοποιήσει ένα αναπληρωματικό αλεξίπτωτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Θόρντον, δυστυχώς, δεν είναι το μόνο θύμα αυτής της πτήσης. Τέσσερις μήνες αργότερα, ανακαλύφθηκε ότι μια μαύρη αρκούδα, περίπου 80 κιλών, τριγύριζε στις ερημιές του Τσαταχούτσι κοντά στο Blood Mountain, όταν βρήκε έναν από τους σάκους που είχε πετάξει ο Θόρντον, τον μύρισε και αποφάσισε να φάει το περιεχόμενό του.

*Η ταινία όταν βγει στις αίθουσες αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς.

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture