Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: "Τιτανικός"(3d), Μπλάνσετ, Αστερίξ και "Φάλαινα" στα ύψη των προτιμήσεων των σινεφίλ- Γεμίζουν τα σινεμά της πόλης

Πάτρα: "Τιτανικός"(3d), Μπλάνσ...
Μαρτάτος Tάκης

Τον πολύκροτο "Τιτανικό" που επαναπροβάλλεται σε remastered κόπιες 3d, είδαν κοντά 500 Πατρινοί σινεφίλ με τη μεγαλύτερη προσέλευση την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Πηγαίνει σινεμά ο κόσμος και σιγά σιγά τα νούμερα των εισιτηρίων «παλεύουν» να πλησιάσουν την προ covid 19 περίοδο.

Αυτό επισήμανε μιλώντας στο thebest.gr, ο Αλέξης Μπιτούνης, διευθυντής των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε υπογραμμίζοντας μάλιστα πως την περασμένη κινηματογραφική εβδομάδα κόπηκαν περισσότερα από 4.000 εισιτήρια στις 8 αίθουσες των Options στην Πάτρα!

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως σημαντικό ρόλο σε αυτό, συνετέλεσαν πέρα από το ελκυστικό πακέτο ταινιών που αυτό τον καιρό προβάλλονται στις αίθουσες και που καταφέρνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου, και οι προσφορές με μειωμένο εισιτήριο μόλις 5 ευρώ.

Για την ακρίβεια τόσο την περασμένη Δευτέρα που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου, όσο και την Τρίτη 14/2 που ήταν του Αγ. Βαλεντίνου και την Τετάρτη που τα Options Cinemas έχουν καθιερώσει την Options Day, το εισιτήριο εισόδου ήταν μόλις 5 ευρώ (με πιθανή εξαίρεση μόνο τις 3d προβολές).

Έτσι η νέα ταινία του Αστερίξ και Οβελίξ (με υπότιτλο «Στο Δρόμο για την Κίνα») του Γκιγιόμ Κανέ ήδη προσμετρά παραπάνω από 3.000 εισιτήρια σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής, ενώ την έκπληξη έκανε και ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον των 11 Όσκαρ που γιορτάζοντας τα 25χρονα του από τότε που πρωτοβγήκε, επανακυκλοφόρησε και παίζεται μόνο σε 3d.

Όσοι το είδαν έμειναν άφωνοι και ένιωσαν σαν να ήταν μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ μέσα στο θρυλικό, πολυτελές πλοίο που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 έπειτα από σύγκρουση με αποκομμένο παγόβουνο.

Στην Πάτρα σύμφωνα με εκτιμήσεις έσπευσαν να ξαναδούν τον «Τιτανικό» γύρω στα 500 άτομα μέχρι στιγμής! Μάλιστα πολλοί προτίμησαν να δουν το μεγαλειώδες φιλμ με τα απίστευτα εφέ και το συγκινητικό ρομάντσο την Ημέρα των ερωτευμένων!

Η ταινία σε 26 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε το 4ήμερο 9/2-12/2/2023, περισσότερα από 5.100 εισιτήρια και στην Πάτρα όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές των θεατών παρότι λίγο πολύ οι περισσότεροι την έχουμε δει! Να προσθέσουμε πως τόσο ο «Τιτανικός 25η επέτειος» όσο και το «Avatar the way of Water» επίσης του Τζέιμς Κάμερον που ήδη πανελλαδικά έχει ξεπεράσει τα 420.000 εισιτήρια και παγκοσμίως είναι στα 2 δις 220 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις, συνεχίζονται και τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα έως την Τετάρτη 22/2.

Η αλήθεια είναι πως στην Πάτρα έχουμε τις επόμενες μέρες την ιδιομορφία της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων με χιλιάδες επισκεπτών να αναμένονται και συνήθως το σινεμά τουλάχιστον έως την Καθαρά Δευτέρα περνάει λίγο σε δεύτερη μοίρα. Για παράδειγμα όπως είπε στο thebest.gr ο Παναγιώτης Κοτσαύτης της 2ης αίθουσας του Πάνθεον, το σαββατοκύριακο 25 και 26/2/2023, το τελευταίο δηλαδή σαββατοκύριακο της φετινής αποκριάς, η αίθουσα μιας και είναι μέσα στο κέντρο στη Γούναρη μεταξύ Κανακάρη και Κορίνθου, θα παραμείνει κλειστή και ανενεργή μιας και θα είναι δύσκολο για πολλούς να έρθουν.

Στο Πάνθεον όπως μας είπε ο κ. Κοτσαύτης, πήγε εξαιρετικά η ταινία «Tar» του Τοντ Φιλντ με την Κέιτ Μπλάνσετ που πανελλαδικά στο ξεκίνημα της άγγιξε τα 20.000 εισιτήρια (συνεχίζεται η προβολή της για 2η εβδομάδα). Μάλιστα όπως μας είπε, το κοινό δεν ήταν μόνο από 35 ετών και άνω αλλά και πολλοί φοιτητές και γενικά και νέα παιδιά.

Και στα Options Cinemas η ιδιαίτερη ταινία με την Κέιτ Μπλάνσετ που είναι υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ, πήγε καλά και έκοψε κοντά στα 700 εισιτήρια παρότι οι εντυπώσεις μερίδας θεατών ήταν όχι ακριβώς οι καλύτερες.

Σαφώς στα φιλμ που σταθερά κόβουν εισιτήρια βδομάδα τη βδομάδα και στην Πάτρα, είναι η Οσκαρική «Φάλαινα» με τον Μπρένταν Φρέιζερ που πανελλαδικά κοντεύει τα 110.000 εισιτήρια και στην Πάτρα εκτιμάται πως την έχουν δει τουλάχιστον 3500-4.000 θεατές.

Υπολογίζεται πως μετά τις Απόκριες, ο Μάρτιος θα είναι ένας καλός μήνας κινηματογραφικά. Εξάλλου ακολουθούν κι άλλες Οσκαρικές ταινίες όπως το υποψήφιο για 9 Όσκαρ «Τα Πνεύματα του Ινίσεριν» του Μάρτιν ΜακΝτόνα με τον Κόλιν Φάρελ (από 23/2 κανονικά στις αίθουσες, αν και αυτό το Σάββατο στα Options Cinemas υπάρχει μία σπέσιαλ preview προβολή για τους ανυπόμονους), αλλά και το κοινωνικό φιλμ σε σκηνοθεσία της Σάρα Πόλει «Γυναικείες Κουβέντες», επίσης από 23/2 στις αίθουσες.

Βέβαια ακολουθούν κι άλλες ταινίες όπως το νέο «Scream» (από 9/3), το «Creed III» σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Michael B. Jordan (από 2/3), το «John Wick: Chapter 4» με τον Κιάνου Ριβς που έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 24/3, ενώ αρχές Μαΐου περιμένουμε σύμφωνα & με το διαφημιστικό τρέιλερ που ήδη παίζεται το νέο φιλμ της Μάρβελ, “Φύλακες του Γαλαξία 3” σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν με τον Κρις Πρατ.

Επίσης 30/3 θα βγει στη χώρα μας ταυτόχρονα με το εξωτερικό το «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves» με τους Κρις Πάιν και Regé-Jean Page, οπότε πράγματι η άνοιξη προμηνύεται γεμάτη ενδιαφέροντες κινηματογραφικούς τίτλους και κίνηση στις αίθουσες.

Στις ταινίες επίσης που κινήθηκαν ικανοποιητικά αυτές τις μέρες να μην παραλείψουμε και το "Magic Mike's Last dance" με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και την Σάλμα Χάγιεκ Πινό που και στην Πάτρα τράβηξε θεατές, κυρίως γυναίκες.

Τέλος το θέμα είναι να καταφέρουν οι κινηματογραφικές αίθουσες να παραμείνουν ελκυστικές με ταινίες και καλές προσφορές για το σινεφίλ κοινό μιας και κακά τα ψέματα έγινε ζημιά με τις πλατφόρμες και τη συνήθεια να βλέπεις μία ταινία στον καναπέ μου, συνήθεια που κυριολεκτικά μεγιστοποιήθηκε την περίοδο του λοκντάουν εξαιτίας του covid19.

"Τα Πνεύματα του Ινσίσεριν". Ο...

"Τα Πνεύματα του Ινσίσεριν". Ο σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα με τον Κόλιν Φάρελ.

"Creed III".

"Creed III".

"Tar".

"Tar".

"Τιτανικός¨.

"Τιτανικός¨.

Ο απίστευτα συγκινητικός Μπρένταν Φρέιζε...

Ο απίστευτα συγκινητικός Μπρένταν Φρέιζερ στην "Φάλαινα" παραμένει το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει στις 12/3 το Όσκαρ καλύτερου α' ανδρικού ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture