Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το «Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια» με τον Πολ Ραντ ήρθε 1ο πανελλαδικά σε εισιτήρια και στις ΗΠΑ

Το «Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια» με το...

Η νέα ταινία της Μάρβελ προσέλκυσε περισσότερους από 29.000 θεατές - Συνεχίζεται η καλή πορεία του Οσκαρικού "Tar" με την Κέιτ Μπλάνσετ που πήρε & το βραβείο Bafta α' γυναικείου ρόλου

Τι κι αν διανύουμε Οσκαρική περίοδο και λογικό είναι τα Οσκαρικά φιλμ να έχουν την πρωτοκαθεδρία (το «Tar» με την Κέιτ Μπλάνσετ διατήρησε τη δυναμική του τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του και πλέον προσεγγίζει τα 40.000 εισιτήρια πανελλαδικά) ωστόσο ήρθε η νέα ταινία της Μάρβελ που έχει ένα μεγάλο, φανατικό κοινό να πάρει μία άνετη πρωτιά στο ελληνικό αλλά και στο Αμερικάνικο box office.

Ο λόγος για την ταινία «Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια» του Πέιτον Ριντ με τον Πολ Ραντ, τον Μάικλ Ντάγκλας, την Εβάντζελιν Λίλι, την Κάθριν Νιούτον, την Μισέλ Φάιφερ και τον Τζόναθαν Μέγιορς που στο 4ήμερο της πρεμιέρας της, 16-19/2/2023 και εν μέσω καρναβαλιού, έκοψε σε 141 αίθουσες πανελλαδικά, 29.056 εισιτήρια. Στην Πάτρα η ταινία προβάλλεται στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε & μάλιστα σε μία αίθουσα παίζεται σε 3d.

Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, η νέα ταινία της Μάρβελ με κεντρικό ήρωα τον Αnt-Man, πήγε σαφώς καλύτερα εισπρακτικά από τις 2 προηγούμενες, το «Ant-Man» και το «Ο Ant-Man και η Σφήκα», που είχαν ξεκινήσει με 19.000 περίπου θεατές το καθένα το 2015 και το 2018, διαδοχικά.

Στο «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» ο συμπαθής Αμερικανός ηθοποιός Πολ Ραντ επέστρεψε ως Ant-Man, με αντίπαλο έναν από τους πιο µοχθηρούς κακούς µέχρι σήµερα, τον οποίο και ενσαρκώνει ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Μέγιορς σε μια εντυπωσιακή ταινία αν και μερίδα κριτικών χαρακτήρισε το φιλμ από τα πιο αδιάφορα ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (η αλήθεια είναι πως στο rotten tomatoes ο μέσος όρος για την ταινία με το ζόρι πλησιάζει το 50%).

Πάντως και στο εξωτερικό η διάρκειας 125 λεπτών «έσκισε» εισπρακτικά.

Στις ΗΠΑ σε 4.345 αίθουσες όπου έκανε πρεμιέρα, πέτυχε εισπράξεις της τάξης των 120 εκατ. δολαρίων συν ακόμη άλλα 130 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.  

Την ίδια ώρα το πολύκροτο «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον μπορεί πλέον να έχει υποχωρήσει κάπως σε αριθμούς, ωστόσο όπως διαβάσαμε, μόλις έγινε η τρίτη (3η) πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών ξεπερνώντας και τον «Τιτανικό» του ίδιου σκηνοθέτη που αυτή την περίοδο επαναπροβάλλεται σε 3d και κάνει δεύτερη καριέρα στα ταμεία (48,5 εκατ. δολάρια επιπλέον παγκοσμίως).

Οι μόνες ταινίες που μένουν πλέον ως εμπόδιο για την κατάκτηση της κορυφής από το θαυμάσιο «Avatar: The Way of Water» που έχει το Όσκαρ καλύτερων εφέ στο τσεπάκι του, είναι τα φιλμ «Avengers: Endgame» των αδελφών Ρούσσο παραγωγής 2019 και φυσικά το πρώτο «Avatar» επίσης του Τζέιμς Κάμερον παραγωγής 2009.

Οι έως τώρα εισπράξεις του «Avatar: The Way of Water» είναι παγκοσμίως στα 2 δις 244,5 εκατ. δολάρια από τα οποία τα 658,5 προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Το ποιοτικό, «μεθοδικό» φιλμ του Τοντ Φιλντ με την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ που είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένη στη λεπτομέρεια, «Tar» που προξένησε πολλές συζητήσεις συνέχισε το περασμένο 4ήμερο σε 74 αίθουσες πανελλαδικά, κόβοντας 11.218 εισιτήρια (στην Πάτρα παίζεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και στη Βέσο Μάρε, στα Options Cinemas) & συνολικά μέχρι και σήμερα έχει φτάσει τα 38.310 εισιτήρια.

Η Μπλάνσετ τιμήθηκε και με το βραβείο BAFTA καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου.

Όσο για το «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα», έκοψε άλλα 9.257 εισιτήρια και σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 64.000 εισιτήρια πανελλαδικά (στην Πάτρα μπορείτε να δείτε την ταινία στη Βέσο Μάρε).

Την Πέμπτη 23/2 θα βγει το Οσκαρικό φιλμ «Τα Πνεύματα του Ινισέριν» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ωστόσο σε preview προβολές (έγινε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε το βράδυ του Σαββάτου 18/2) ήδη έκοψε σε 28 αίθουσες πανελλαδικά, 1.823 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Tar".

"Tar".

"The Banshees of Inisherin", ο...

"The Banshees of Inisherin", ο σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα με τον Κόλιν Φάρελ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture