Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ταινία για τον Σίγκμουντ Φρόιντ θα γυριστεί με πρωταγωνιστή τον 85χρονο Άντονι Χόπκινς

Ταινία για τον Σίγκμουντ Φρόιντ θα γυρισ...

Το σπίτι του Sigmund Freud στο Λονδίνο αναδημιουργείται στην Ιρλανδία για τα γυρίσματα της ταινίας, με τίτλο «Freud’s Last Session»

Το σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ -Sigmund Freud στο Λονδίνο αναδημιουργείται στην Ιρλανδία για τα γυρίσματα ταινίας μεγάλου μήκους, στην οποία ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ ερμηνείας Ουαλός ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, θα πρωταγωνιστήσει ως ο Αυστριακός θεμελιωτής της ψυχανάλυσης.

Στην κατοικία θα περιλαμβάνονται το γραφείο, ο καναπές του και άλλα υπάρχοντά του. Ο Φρόιντ τα είχε τοποθετήσει σχολαστικά στο σπίτι του στο Χάμστεντ, στα βόρεια του Λονδίνου για να μοιάζουν ακριβώς με το γραφείο που είχε αφήσει πίσω του στη Βιέννη για να γλιτώσει από τη ναζιστική δίωξη το 1938.

Η ταινία, με τίτλο «Freud’s Last Session», βασίζεται στο διάσημο θεατρικό του Μαρκ Σεν Ζερμέν, το οποίο είναι μια φανταστική συνάντηση μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις, συγγραφέα του The Chronicles of Narnia (Τα Χρονικά της Νάρνια).

Τοποθετημένη στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία απεικονίζει τον Φρόιντ ως 83χρονο Εβραίο πρόσφυγα του οποίου το πρωτοποριακό «Η Ερμηνεία των Ονείρων» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα. Ο Λιούις είναι 40χρονος ακαδημαϊκός της Οξφόρδης, ο οποίος έγραψε επίσης εκτενώς για την επιστήμη και τη σχέση της με τη χριστιανική πίστη.

Στο δράμα συζητούν κάθε θέμα από την ύπαρξη του Θεού μέχρι την επιστήμη. Αν και στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ, οι συνομιλίες τους είναι εμπνευσμένες από τα γραπτά τους.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ υπήρξε διακεκριμένος Αυστριακός φυσιολόγος, νευρολόγος και ψυχίατρος, ο οποίος υπήρξε ο θεμελιωτής της ψυχανάλυσης, μιας κλινικής μεθόδου ψυχοθεραπείας διαμέσου του διαλόγου μεταξύ ασθενούς και ψυχίατρου. Είχε γεννηθεί στις 6 Μαΐου 1856, στο Πρίμπορ της Τσεχίας & απεβίωσε στις 23 Σεπτεμβρίου 1939, στο Χάμπστεντ, στο Λονδίνο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture