Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπεγράφη η σύμβαση για την προετοιμασία της ενεργειακής αναβάθμισης των διοικητηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Υπεγράφη η σύμβαση για την προετοιμασία ...

Σε Μεσολόγγι και Πύργο

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Ενεργειακού της Σχεδιασμού, με στόχο τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων της και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Λάμπρος Δημητρογιάννης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακού συμβούλου,  που αναλαμβάνει την προετοιμασία του φακέλου για ένταξη σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου της Π.Δ.Ε,  δαπάνης 71.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν ιδιοκτησία της Περιφέρειας και το χρηματοδοτικό εργαλείο που πρόκειται να αξιοποιηθεί είναι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσιών κτιρίων.

Ειδικότερα, ο ενεργειακός σύμβουλος:

- θα προετοιμάσει και για τα δύο κτίρια τον απαιτούμενο φάκελο υποβολής, και θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στις υπηρεσίες  για τον έλεγχο και απαιτούμενο σχεδιασμό της ωρίμανσης των ενεργειακών έργων

- θα συντάξει το τεχνικό δελτίο, θα προβεί σε έλεγχο νομιμότητας και οικοδομικής ορθότητας των κτιρίων

- θα υποστηρίξει τις απαιτούμενες τεχνικές και λοιπές μελέτες, όπως ενεργειακής απόδοσης, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, στατικές κ.α.

- θα εκδώσει νέα πιστοποιητικά ενεργειακής αναβάθμισης

Τα παραπάνω, εκτός της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα εξυπηρετήσουν βασικές προτεραιότητες, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω αξιοποίησης ενεργειακού δυναμικού από Α.Π.Ε. Δεδομένου ότι σημαντικό ποσοστό των κτιρίων της Περιφέρειας είναι κατασκευασμένα πριν από το 1985, η ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, θα βελτιωθεί η διείσδυση ΑΠΕ στις υποδομές της Περιφέρειας, θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, και θα βελτιωθεί η χρήση των ενεργειακών πόρων με άμεσο θετικό οικονομικό αποτύπωμα. 

Σημειώνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης, έχει ζητήσει την επίσπευση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων, για ταχύτερη ένταξη των συγκεκριμένων έργων, αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

 

Στην Πάτρα το νέο Workshop του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


O Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στην Πάτρα Workshop με θέμα «Προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών / Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε. & Θεσμικό πλαίσιο εξαγωγών», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος– Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), ενώ θα συμμετάσχει με παρέμβασή της διαδικτυακά η Dina Athanasiou (Trade USA Head) – Επικεφαλής εμπορίου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να παράσχει πληροφόρηση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα να διερευνήσει την δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην ΠΕ Αχαΐας.


Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΜΣΕ (https://www.pde-mse.gr/), απ όπου παρέχεται πληροφόρηση για υπηρεσίες, τις μελέτες και τις εκδηλώσεις του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Workshop:


• 18:30-18:40 : Χαιρετισμός και Εισαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΠΔΕ
• 18:40-19:10 : Εκπρόσωπος Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Dina Athanasiou – Trade USA Head)
• 19:10 -19:30 : Δυνατότητες & δυνατά σημεία προσέλκυσης ξένων Επιχειρήσεων στην ΠΔΕ (Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος - EnterpriseGreece)
• 19:30-20:00 : Θεσμικό πλαίσιο & μεθοδολογία Εξαγωγών (Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος - EnterpriseGreece)
• 20:00 - 20:30 : Ερωτήσεις - Απαντήσεις (Q&A OpenSession).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις