Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για ...

«Ναι» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπερψηφίστηκε σήμερα από τον Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία μπαίνει μπλόκο στην κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023.

Ειδικότερα, «ναι» είπαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών». «Όχι» τέλος είπαν το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.  

 Νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε διευκρινίσει τους λόγους για τους όποιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε «παρών». «Εμείς σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε τον κοινό τόπο καταθέσαμε μια πρόταση και σήμερα κάνοντας ένα ακόμη βήμα ήρθαμε και διατυπώσαμε μια άλλη πρόταση η οποία απαντάει στα ζητήματα που εμείς θέσαμε και που θεωρούμε προβληματικά όπως την ευθεία αναφορά στο άρθρο 29 του συντάγματος γιατί δεν πρέπει να ανοίξει αυτός ο ασκός του Αιόλου, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται  με την πραγματική ηγεσία. Δεν εισακουστήκαμε.

Ο υπουργός παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις όχι μόνο τις δικές μας αλλά και άλλων δυνάμεων που επί της αρχής ειπώθηκαν σε σχέση με τη προτεινόμενη διάταξη. Έτσι ουσιαστικά ανοίγουμε μια κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με βάση το ίδιο σκεπτικό η «κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του κοινοβουλίου που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί». Ο Πάνος Σκουρλέτης κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη «εμμονή» της κυβέρνηση οδηγεί την αντιπολίτευση στο «παρών». «Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα έρθει να αλλάξει ενδεχομένως τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.   

 Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλείται να λύσει ένα πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής. «Εάν αυτή είχε γίνει στην ώρα της, τώρα θα είχε ολοκληρωθεί και ο δεύτερος βαθμός και θα είχαμε αμετάκλητη καταδίκη και δεν θα χρειαζόταν καμία τέτοια τροπολογία» αλλά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν πράξατε απολύτως τίποτα για να τελειώσει αυτή η δίκη, με αποτέλεσμα επί πέντε χρόνια να μην ολοκληρώνεται – και ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ». «Στην πραγματικότητα», είπε, «σήμερα ρυθμίζουμε ένα ακόμα πρόβλημα που μας κληροδότησε η κυβέρνησή σας».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις