Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Με πόσα θα… ψήσουμε; Οι τιμές και η αγανάκτηση του ΣΚΕΑΝΑ με τις καφετέριες που γίνονται… ψησταριές

Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Με πόσα θα… ψήσουμε;...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Aρκετοί αυτοί που επιλέγουν να ψήσουν στην άνεση του σπιτιού τους

Για την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζονται οι Πατρινοί που ήδη ρωτούν στα κρεοπωλεία για τιμές σε σουβλάκια και μπριζόλες καθώς φαίνεται πως είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν να ψήσουν στην άνεση του σπιτιού τους παρέα με οικογένεια και φίλους.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος των Κρεοπωλών, Παναγιώτης Ζυγούρας, «τα προϊόντα που προτιμώνται την Τσικνοπέμπτη, δεν έχουν ανατιμήσεις. Το χοιρινό σουβλάκι θα κοστίσει στον καταναλωτή 7 ευρώ το κιλό. Στα 6 ευρώ περίπου θα είμαι η χοιρινή μπριζόλα-πανσέτα. Ήδη οι καταναλωτές ρωτούν και ετοιμάζονται για τα ψώνια εκείνης της ημέρας.  Υπάρχει μία κινητικότητα και φαίνεται ότι οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να ψήσουν στα σπίτια τους. Από τα μαγαζιά δεν υπάρχει τόση κίνηση, προς το παρόν τουλάχιστον».

 

Ωστόσο αναμένεται την Τσικνοπέμπτη να σφύζει από ζωή και το κέντρο της Πάτρας, ειδικά η  Ρήγα Φεραίου. Και μπορεί οι ψησταριές από όλα τα μαγαζιά στον πεζόδρομο να είναι πλέον συνήθεια, ο ΣΚΕΑΝΑ όμως εκφράζει την αντίθεσή του στην υπαίθρια εστίαση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς στο thebest.gr, «δεν γίνεται να προτάσσουμε το έθιμο για να αλλάξουμε ιδιότητα και να έχουμε κέδρος. Είμαστε κατά της υπαίθριας εστίασης, όλες τις μέρες. Την Τσικνοπέμπτη ειδικά είναι υποκρισία να προτάσεις το έθιμο και να πουλάς σουβλάκια έχοντας κέρδος από αυτό. Ο κόσμος ψήνει στα σπίτια του μαζί με τους δικούς του ανθρώπους όχι να μετατραπούν σε ψητοπωλεία όλες οι καφετέριες. Είναι κάτι το οποίο είναι παράνομο το να βάλεις ψησταριά έξω. Ακόμα και ένα ψητοπωλείο, απαγορεύεται να βγάλει ψησταριά στο δρόμο. Οποιοσδήποτε απαγορεύεται να το κάνει. Το έθιμο λέει ότι κάποιος βάζει ψησταριά να ψήσει για την οικογένεια του. Το να γίνω έμπορος για μία ημέρα και να πουλάω σουβλάκια ως καφετέρια ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι έθιμο».

Όπως εξηγεί, «είμαστε κατά της ύπαρξης πλανόδιων πωλητών φαγητού που όχι μόνο δεν έχουν καμία άδεια αλλά πωλούν και παράνομα και ακατάλληλα τρόφιμα.  Δεν μπορώ να νομιμοποιήσω μία παρανομία ή τον αθέμητο ανταγωνισμό που κάνει κάποιος στο συνάδελφο του που ακριβώς δίπλα του διατηρεί εστιατόριο. Αν το αποδεχθούμε αυτό, θα πρέπει να αποδεχθούμε την ύπαρξη υπαίθριων μπαρ και εστιατορίων. Μπορεί να στηθούν με αυτή τη λογική και coffee shop. Είναι ένα θέμα που έχουμε αφήσει να αιωρείται για πάρα πολλά χρόνια. Ο Σύλλογος έχει ενημερώσει και έχει συζητήσει με όλες τις υπηρεσίες και τονίζει σε Περιφέρεια και Δήμο να μην ελεγχθεί αυτές τις μέρες η οργανωμένη εστίαση αλλά το υπαίθριο εμπόριο.

Ετοιμάζονται να έρθουν στην πόλη δεκάδες πλανόδιοι πωλητές για να πουλήσουν οτιδήποτε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις