Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
«Πάγο» στις υπαίθριες ψησταριές του Πατρ...

«Πάγο» στις υπαίθριες ψησταριές του Πατρινού Καρναβαλιού ζητά η Εστίαση και κάνει λόγο για «υγειονομικές βόμβες»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Αυστηρό έλεγχο στην υπαίθρια εστίαση και στους «αυτοπροσδιοριζόμενους επαγγελματίες της εστίασης ζητά ο ΣΚΕΑΝΑ  από τους αρμόδιους φορείς για την καρναβαλική περίοδο και ειδικά για το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού.  

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, «στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο υπό τον δήμαρχο κ. Πελετίδη, ο ΣΚΕΑΝΑ, έκανε σαφή την θέση του ως προς την εικόνα της πόλης αλλά και της εστίασης κατά την διάρκεια κυρίως των τελευταίων ημερών των καρναβαλικών εκδηλώσεων.  Συγκεκριμένα,  στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο αυστηρός έλεγχος της υπαίθριας εστίασης και των αυτοπροσδιοριζόμενων επαγγελματιών εστίασης».

Όπως εξηγεί ο κ. Γιατράς, «έχει πλέον παγιωθεί μια εικόνα τριτοκοσμική, που δεν τιμά την πόλη, που απαξιώνει τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και λειτουργεί εις βάρος της οργανωμένης εστίασης και τελικώς μεταφέρει την αίσθηση πως στην Πάτρα όλα επιτρέπονται. Δυστυχώς εστιάζουμε στα αυτονόητα λειτουργίας ενός ΚΥΕ. Υπαίθριες ψησταριές απαγορεύονται αυστηρά από τον νόμο και τις 365 μέρες του χρόνου από όλους, ακόμα και τα ψητοπωλεία. Ποσό μάλλον όταν αυτές χρησιμοποιούνται από καφέ, μπαρ, μίνι μάρκετ και εκατοντάδες πλανόδιους που κατακλύζουν την πόλη ως υγειονομικές βόμβες. Τις επόμενες ημέρες ο ΣΚΕΑΝΑ θα συναντηθεί με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να κοινοποιήσει στους υπηρεσιακούς παράγοντες τις θέσεις του. Θεωρούμε πως μετά από τρία χρόνια αναβολών που πλήγωσαν οικονομικά τις επιχειρήσεις μας ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε την δουλειά όλων μας και να εστιάσουμε λοιπόν στην οργανωμένη εστίαση» καταλήγει ο κ. Γιατράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr