Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από τις ταινίες που συζητήθηκαν πολύ στο φετινό Σάντανς ήταν και το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζ. Φοξ

Από τις ταινίες που συζητήθηκαν πολύ στο...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία χαρακτηρίστηκε ως ένα αποκαλυπτικό και γλυκόπικρο πορτραίτο για τον Καναδό ηθοποιό που τα τελευταία τριάντα σχεδόν χρόνια παλεύει με το πάρκινσον

Από τις ταινίες που προβλήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance στη Γιούτα των ΗΠΑ, και συζητήθηκαν αρκετά ήταν το ντοκιμαντέρ για τον 61χρονο σήμερα Καναδό ηθοποιό Μάικλ Τζ. Φοξ - Michael J. Fox.

Όπως έγραψε το www.timeout.com, το ντοκιμαντέρ «Still: A Michael J. Fox Movie» είναι μία γλυκόπικρη και αποκαλυπτική ταινία – πορτραίτο του ταλαντούχου παιδιού από το Edmonton, του Καναδά που κατάφερε τη δεκαετία του ’80 να γνωρίσει τη Χολιγουντιανή δόξα και να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Hollywood χάρη και σε ταινίες όπως η μεγάλη εμπορική επιτυχία «Επιστροφή στο μέλλον» του Ρόμπερτ Ζεμέκις το 1985 κάνοντας εισπράξεις 388 εκατ. δολαρίων.

Σε σκηνοθεσία του τιμημένου με Όσκαρ, Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth – Μία Άβολη αλήθεια), η ταινία παρουσιάζει την όλο ευφορία και χαρά αρχική περίοδο της καριέρας του συμπαθούς ηθοποιού αλλά και τις κατοπινές δυσκολίες καθώς και την περιπέτεια της υγείας του όταν διαγνώστηκε με τη νόσο του πάρκινσον.

Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις, υλικό αρχείου, κ.α. για τον ηθοποιό με το παιδικό πρόσωπο και χαρακτηριστικά.

Όπως διαβάσαμε στην ανάρτηση του timeout, ο Μάικλ Τζ. Φοξ αρχικά θεώρησε το Parkinson ως έναν κακό πονοκέφαλο.

Πιο συγκεκριμένα η ταινία «Still: A Michael J. Fox Movie» ξεκινά σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που δείχνει τον Fox να ξυπνά μετά από άγριο μεθύσι που είχε κάνει με τον καλό του φίλο και συνάδελφο, Woody Harrelson, και εκείνη τη στιγμή νιώθει να τρέμει ολόκληρος και να είναι αδύνατον να εστιάσει το δάχτυλο του χεριού του στο πρόσωπο του.

Αυτό το περίεργο τρέμουλο ήταν ένα ξεκάθαρο σημάδι για ότι ακολούθησε στο μέλλον’ θυμήθηκε ο Fox. Αποδείχθηκε πως έπασχε τελικά από την ασθένεια του Parkinson. Η επίσημη διάγνωση μάλιστα ήρθε σε πολύ νεαρή ηλικία, το 1991 και ενώ ο ηθοποιός ήταν τότε μόνο 30 χρονών. Θα χρειάζονταν ακόμη 7 χρόνια έως ότου ο Μάικλ Τζ. Φοξ θα έβγαινε δημοσίως και να πει από τι έπασχε.

Μία ακόμη από τις αποκαλύψεις του φιλμ που είχε ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο μιας και αφορούσε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ιδρυτή και «μέντορα» του Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα είναι η εξής:

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε μία πολύ ατυχή οντισιόν. Είχε συμμετάσχει στην οντισιόν για την ταινία «Ordinary People – Συνηθισμένοι άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1981.

Η οντισιόν του Φοξ ήταν για το ρόλο κλειδί του Κόνραντ που τελικά πήρε ο Timothy Hutton και τιμήθηκε μάλιστα & με το Όσκαρ β’ ανδρικού.

Ωστόσο ο νεαρός Μάικλ Τζ. Φοξ απέτυχε να κάνει εντύπωση στον απαιτητικό Ρέντφορντ και μάλιστα αυτό που θυμάται ο Φοξ είναι ο Ρέντφορντ να τρίζει κάπως τα δόντια του δείχνοντας πως μάλλον δεν του άρεσε και δεν του έκανε ο νεαρός αυτός ηθοποιός.

Να προσθέσουμε πως στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς προβλήθηκε και ένα ντοκιμαντέρ για την Μπρουκ Σιλντς της μεγάλης επιτυχίας «Γαλάζια λίμνη», με τίτλο «Pretty Baby: Brooke Shields».

Σε σκηνή του "The Secret of My Succ...

Σε σκηνή του "The Secret of My Success" το 1987.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture