Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αναστάτωση στα Χρυσά Βατόμουρα: Απέσυραν την υποψηφιότητα της μόλις 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ

Αναστάτωση στα Χρυσά Βατόμουρα: Απέσυραν...

Ο ιδρυτής των Χρυσών Βατόμουρων – Golden Raspberries, Τζον Γουίλσον αναγκάστηκε να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, αποσύροντας εν τέλει την υποψηφιότητα της Άρμστρονγκ

Σαν κάτι να «στράβωσε» φέτος στις υποψηφιότητες που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα περίφημα Razzies, τα Χρυσά Βατόμουρα για τα χειρότερα φιλμ και ερμηνείες της χρονιάς. Όπως είδαμε, στις υποψηφιότητες είχε συμπεριληφθεί και το όνομα της μόλις 12χρονης ηθοποιού Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ - Ryan Kiera Armstrong για το φιλμ «Firestarter – Πύρινη οργή» σε σκηνοθεσία Κιθ Τόμας, η οποία μάλιστα ήταν & υποψήφια για δυο βραβεία.

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν την επιλογή της υποψηφιότητας της Άρμστρονγκ ήταν ο πρώην παιδί - ηθοποιός Ντέβον Σάουα, ο οποίος φέρεται να έγραψε στο Twitter πως: «τα Razzies διοικούνται από άψυχους ανθρώπους δίνοντας υποψηφιότητα σ’ ένα 12χρονο. Αυτό το παιδί θα μπορούσε να γίνει καταπληκτικό, αν δεν είχατε μπει στο μυαλό του». Στη συνέχεια πάντως φαίνεται ότι ο Σάουα διέγραψε το συγκεκριμένο tweet.

Ο ιδρυτής των Χρυσών Βατόμουρων – Golden Raspberries, Τζον Γουίλσον, όπως διαβάσαμε στο flix.gr, αναγκάστηκε να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, αποσύροντας εν τέλει την υποψηφιότητα της Άρμστρονγκ ενώ συνάμα αποφάσισε & πολύ σωστά να θέσει ως όριο ηλικίας υποψηφιότητας για τα βραβεία την ηλικία των 18 χρονών και πάνω.

Στη δήλωση «μετανοίας» είπε τα εξής:

«Μερικές φορές, κάνεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι. Τότε σου την λένε γι’ αυτό. Τότε το καταλαβαίνεις. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν τα Razzies εξαρχής.

Η πρόσφατη έγκυρη κριτική για την επιλογή της 11χρονης Άρμστρονγκ ως υποψήφιας για ένα από τα βραβεία μας, έφερε στην προσοχή μας το πόσο αναίσθητοι ήμασταν σε αυτήν την περίπτωση. Ως αποτέλεσμα, αφαιρέσαμε το όνομα της Άρμστρονγκ από την τελική ψηφοφορία που θα ψηφίσουν τα μέλη μας τον επόμενο μήνα. Πιστεύουμε επίσης ότι οφείλουμε μια δημόσια συγγνώμη στην δεσποινίς Άρμστρονγκ και θέλουμε να πούμε ότι μετανιώνουμε για οποιοδήποτε κακό που υπέστη ως αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Έχοντας μάθει το μάθημά μας από αυτό, θα θέλαμε επίσης να ανακοινώσουμε ότι, από εδώ και πέρα, υιοθετούμε μια Οδηγία Ψηφοφορίας που αποκλείει κάθε ηθοποιό ή σκηνοθέτη κάτω των 18 ετών να ληφθεί υπόψη για τα βραβεία μας».

Να θυμίσουμε πως στην επίμαχη κατηγορία της χειρότερη ηθοποιού/ Α΄γυναικείος ρόλος, η αρχική ανακοίνωση έθετε ως υποψήφιες την Ryan Kiera Armstrong για το «Firestarter» και τις Bryce Dallas Howard για το «Jurassic Park: Dominion», την βετεράνο Diane Keaton για το «Mack & Rita», την Kaya Scodelario για το «The King’s Daughter» και την Alicia Silverstone για το «The Requin».

Η πιτσιρίκα ηθοποιός σε σκηνή της ταινία...

Η πιτσιρίκα ηθοποιός σε σκηνή της ταινίας "Πύρινη Οργή" με τον Ζακ Έφρον. Το φιλμ είχε προβληθεί και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture