Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 19/1/2023 ξεκινά το Φεστιβάλ Σάντανς και θα γίνει με φυσική παρουσία

Στις 19/1/2023 ξεκινά το Φεστιβάλ Σάνταν...

Ανάμεσα στις ταινίες που θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο αγαπημένο σινε-Φεστιβάλ στη χιονισμένη Γιούτα είναι φιλμ με τους Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor και Julia Louis-Dreyfus

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 19 Ιανουαρίου 2023 θα ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance Film Festival που όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, θα επιστρέψει κανονικά στη διοργάνωση του με φυσική παρουσία κοινού στις προβολές μετά τα προβλήματα που προξένησε ο covid 19 στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του 2021 και 2022. Το 2020 το Φεστιβάλ είχε προλάβει να γίνει κανονικότατα.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο αγαπημένο σινε-Φεστιβάλ στη χιονισμένη Γιούτα των ΗΠΑ που πραγματοποιείται υπό την «ομπρέλα» του Ινστιτούτου Σάντανς που υφίσταται από το 1981 και έχει όλα αυτά τα χρόνια ως «ιμπρεσάριο» και εμπνευστή του τον αεικίνητο Αμερικανό ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό Ρόμπερτ Ρέντφορντ (ο 86χρονος σήμερα Ρέντφορντ είδε το όραμα που είχε για στήριξη του ανεξάρτητου σινεμά να πετυχαίνει και να εδραιώνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο από το 1985 που επισήμως έγινε το 1ο Φεστιβάλ Σάντανς), είναι φιλμ με τους Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor και Julia Louis-Dreyfus.

Πάντως θα παραμείνει και το digital (ψηφιακό) κομμάτι της διοργάνωσης που φάνηκε να έχει επιτυχία ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός ταινιών απ’ όσες θα προβληθούν, θα παιχθούν με φυσική παρουσία & των συντελεστών τους στις αίθουσες του Παρκ σίτι και του Σάντανς στη Γιούτα.

Ο William Oldroyd θα παρουσιάσει το ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Eileen» που εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1960s, και πρωταγωνιστεί η 22χρονη Νεοζηλανδή Thomasin McKenzie στο ρόλο μίας γραμματέως που αναπτύσσει μία φιλική σχέση με μία γκλάμορους νέο σύμβουλο στη φυλακή όπου εργάζεται, την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ, Anne Hathaway. Ωστόσο τα πράγματα θα πάρουν μία σκοτεινή τροπή όταν αποκαλυφθεί ένα μεγάλο μυστικό.

Ο υποψήφιος για βραβείο Oscar α’ ανδρικής ερμηνείας για το τιμημένο με Όσκαρ καλύτερης ταινίας «12 Χρόνια σκλάβος», Chiwetel Ejiofor αναμένεται να είναι στη Γιούτα τον Ιανουάριο με αφορμή την κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «The Pod Generation» όπου πρωταγωνιστεί και η Emilia Clarke.

Η ταλαντούχα σκηνοθέτιδα Nicole Holofcener, της οποίας η ταινία «Friends With Money» είχε ανοίξει το Φεστιβάλ Σάντανς το 2006, επιστρέφει στη Γιούτα με τη νέα της ταινία με τίτλο «You Hurt My Feelings», μία κομεντί όπου ξανασυνεργάζεται με την Julia Louis-Dreyfus. Η σταρ της σειράς «Veep» παίζει στην ταινία μία συγγραφέα της οποίας η ζωή παίρνει άλλη τροπή όταν ακούει κρυφά τον σύζυγο της να κριτικάρει άσχημα το γράψιμο της!

Ακόμα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, η κινηματογραφική διασκευή της viral μικρής ιστορίας της Kristen Roupenian «Cat Person» επίσης θα κάνει πρεμιέρα στο ερχόμενο Φεστιβάλ του Σάντανς με πρωταγωνίστρια την Emilia Jones του συγκινητικού «Coda» που αφού σάρωσε τα βραβεία στο Σάντανς έφτασε να κερδίσει και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Στο συγκεκριμένο φιλμ παίζει και ο Nicholas Braun του τηλεοπτικού «Succession».

Άλλα ονόματα που θα έρθουν στο Σάντανς είναι και του Brandon Cronenberg που επιστρέφει μετά το «Possessor» του 2020, με το φιλμ τρόμου «Infinity Pool» με τον Alexander Skarsgård και την Mia Goth ενώ ο Cory Finley που το 2017 είχε παρουσιάσει στο Σάντανς τη μαύρη κωμωδία «Thoroughbreds», αυτή τη φορά φέρνει το ολοκαίνουριο του φιλμ, το «Landscape With Invisible Hand» με πρωταγωνίστρια την Tiffany Haddish.

Όσο θα πλησιάζει ο καιρός θα γίνονται περισσότερα πράγματα γνωστά για τη διοργάνωση και τους ηθοποιούς που θα ανέβουν στις πλαγιές των βουνών Wasatch στη Γιούτα όπου ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1972 είχε γυρίσει με σκηνοθέτη τον Σίντνει Πόλακ τον «Ιερεμία Τζόνσον, τον αλύγιστο».

Φιλμ που θα διαγωνιστούν είναι και το κοινωνικοδραματικό φιλμ με θέμα το bodybuilding «Magazine Dreams» με τον Jonathan Majors, το «Sometimes I Think About Dying» με την Daisy Ridley και το θρίλερ σχέσεων «Fair Play» με την σταρ του «Bridgerton», Phoebe Dynevor.

Eννοείται πως και το ερχόμενο Φεστιβάλ του Σάντανς θα έχει μία ξεχωριστή επιλογή ντοκιμαντέρ που θα κάνουν πρεμιέρα καθώς θεωρείται από τα πλέον δυνατά τμήματα του.

Κάποια από τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν θα αφορούν στους Michael J Fox, Judy Blume και Brooke Shields.

Συνολικά πάνω από 101 ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα από τις 19 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2023 στο Σάντανς, με το 53% εξ αυτών να έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες και το 45% από Αφροαμερικανούς.

Ο ιδρυτής του Σάντανς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ υπογράμμισε την αξία της διατήρησης ενός χώρου όπως το Σάντανς όπου καλλιτέχνες έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ελεύθερα παίρνοντας ρίσκα και παρουσιάζοντας ιστορίες με όραμα και πολύ ταλέντο.

Το όνομα Σάντανς - Sundance προέρχεται από τον πιο διάσημο ίσως ρόλο του Ρέντφορντ στο σινεμά, του the Sundance Kid από την θρυλική ταινία του 1969 με τον Πολ Νιούμαν σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ, «Οι Δύο Ληστές», γυρίσματα της οποίας είχε επίσης γίνει στη Γιούτα.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι Emilia Jones και Nicholas Braun στο &...

Οι Emilia Jones και Nicholas Braun στο "Cat Person".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture