Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Το Χορευτικό του Δήμου κόβει την πίτα του και υπόσχεται μεγάλο γλέντι

Πάτρα: Το Χορευτικό του Δήμου κόβει την ...

Την Κυριακή 12-2-2023 στις 11.30 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι – Θα παρουσιαστούν & αποκριάτικα έθιμα, όπως οι Κουδουνάτοι & οι μπούλες

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιεί και φέτος την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του και όπως πάντα η όλη εκδήλωση θα έχει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα, ειδικά τώρα μετά την πανδημία.

Η κοπή της πίτας προγραμματίζεται να γίνει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 12-2-2023 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι & μάλιστα το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει & αποκριάτικα έθιμα, όπως οι Κουδουνάτοι και οι μπούλες.

Με αφορμή την κοπή της πίτας όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, 600 και πλέον χορευτές και χορεύτριες από όλα τα τμήματα του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την ορχήστρα του, χωρισμένα σε ενότητες, με την συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας «Άρτυμα» και του σχήματος Ζιώγα – Δωρόπουλου από την Αλεξανδρούπολη, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και στο πλαίσιο των ημερών αποκριάτικα έθιμα, όπως αυτό των Κουδουνάτων, το γαϊτανάκι αλλά και πατρινές μπούλες.

Με το τέλος των δράσεων θα ακολουθήσει γλέντι κάτω από τις κερκίδες του Παμπελοποννησιακού σταδίου, όπου θα είναι τοποθετημένες ροτόντες με τις δύο ορχήστρες και θα προσφερθούν στον κόσμο ζεστή σούπα και βραστό κρέας, νερό και κρασί.

Το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας ιδρύθηκε στις 9 Οκτώβρη του 1976 σαν ένα από τα τμήματα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου κλείνοντας φέτος 47 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο στα πλαίσια του λαϊκού μας χορού και γενικότερα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Διακρίνεται για τη ζωντάνια όλων των ανθρώπων που μετέχουν στο χορευτικό, την πίστη στα ιδεώδη του ερασιτεχνισμού και τη μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για το λαϊκό πολιτισμό.

Υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος είναι ο Γιαννόπουλος Χρήστος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture