Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μία ξεχωριστή «νότα» έδωσε περιδιαβαίνοντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, το συγκρότημα από το Μπάλινγκεν

Μία ξεχωριστή «νότα» έδωσε περιδιαβαίνον...

Τα 45 μέλη του Γερμανικού συγκροτήματος παρουσίασαν και χορούς & τραγούδια έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» καθώς και στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare

Ήχοι, μουσικές και χρώματα από την Γερμανία, γέμισαν το βράδυ της Πέμπτης  4 Νοεμβρίου 2021 το κέντρο της Πάτρας, με το μουσικο-χορευτικό συγκρότημα Schwaben-Kultur από την πόλη Μπάλινγκεν, να  δίνει την τελευταία ημέρα παραμονής του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, μία ξεχωριστή «νότα», περιδιαβαίνοντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Ο χώρος έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε επίσης σε μία μουσικοχορευτική σκηνή, με τα 45 μέλη του συγκροτήματος να παρουσιάζουν χορούς, τραγούδια και μουσικές από τη χώρα τους.

Η βραδιά έκλεισε στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων. Εκεί αντάμωσαν μουσικά και χορευτικά τα μέλη του συγκροτήματος από το Μπάλινγκεν, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και η λαϊκή του ορχήστρα, με τον πολυχώρο να μετατρέπεται σε «κύτταρο» ερασιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης.

Τα μέλη της αποστολής αποχαιρέτησαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος, οι οποίοι τους ευχήθηκαν καλή επιστροφή στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας την ενίσχυση του προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων.

Η υπεύθυνοι της Γερμανικής αποστολής, ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για τη φιλοξενία και την ξεχωριστή εμπειρία που είχαν στη διάρκεια της παραμονής τους, ενώ επανέλαβαν την πρόταση που έχουν κάνει, για επίσκεψη και φιλοξενία στην πόλη του Μπάλινγκεν μελών του Χορευτικού και αντιπροσωπείας από την Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture