Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι 45 νέοι από το Μπάλινγκεν θα παρουσιάσουν Γερμανική μουσική και χορούς στη Ρήγα Φεραίου

Οι 45 νέοι από το Μπάλινγκεν θα παρουσιά...

Στις 20.30 την Τετάρτη 3/11 - Στο μεταξύ επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών & απόλαυσαν παραδοσιακές μουσικές & τραγούδια από τον Ευγένιο Βούλγαρη στο Δημοτικό Ωδείο

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου θα είναι  το βράδυ της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2021, ο επόμενος σταθμός των 45 νέων από το Μπάλινγκεν της Γερμανίας, οι οποίοι στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών φιλοξενούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στην Πάτρα από την περασμένη Παρασκευή 29/10 και για μία εβδομάδα.

Το κέντρο της Πάτρας από τις 20.30 το βράδυ στο πλαίσιο των προγραμματισμένων κοινών δράσεων του Γερμανικού μουσικο - χορευτικού συγκροτήματος με το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα γεμίσει με ήχους και μουσικές της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει σημείο αναφοράς τη λαϊκή παράδοση.

Στο μεταξύ την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το μουσικοχορευτικό συγκρότημα επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εκθέματα από την Γεωργία Μανωλοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών δράσεων στο μουσείο.

Στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού το οποίο αφορούσε συνολικά στην πόλη της Πάτρας. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου ευχαρίστησε θερμά την κ. Μανωλοπούλου για την ξενάγηση και τη φιλοξενία.

Το βράδυ της ίδια ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο, όπου οι νέοι από τη Γερμανία παρακολούθησαν την ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών από τον καθηγητή Ευγένιο Βούλγαρη και στη συνέχεια παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή τους.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Κ. Παπαφιλίππου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης των 45 νέων από το Μπάλινγκεν της Γερμανίας διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 3/11/2021                         

09.30 επίσκεψη στο καρναβαλικό συνεργείο                                                                                            

11.00 Επίσκεψη στην Αχαΐα Κλάους

17.00 επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα

18.00 προετοιμασία γερμανικής βραδιάς

20.30 Γερμανική μουσική -  Χοροί – Ρήγα Φεραίου.

Πέμπτη 4/11/2021                          

09.30 επίσκεψη στο Δημαρχείο

18.00 πρόβα – παράσταση

21.00  Ελληνική βραδιά στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις