Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα- Ο γάμος της βασίλισσας του Καρνάβαλου- Πόσο θυμίζει το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς;

Πάτρα- Ο γάμος της βασίλισσας του Καρνάβ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων

Για το Γάμο της βασίλισσας του Καρνάβαλου που θα γίνει την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζεται το χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για ένα καινούργιο δρώμενο που ίσως σε πολλούς θυμίζει το δρώμενο του γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς, ένα έθιμο για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και τελικά σταμάτησε.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει μιλώντας στο thebest.gr ο υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Γιαννόπουλος, «o Γάμος της βασίλισσας του Καρνάβαλου δεν έχει καμία σχέση με το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς. Πρόκειται για μία παρωδία του γάμου τη βασίλισσας. Τον ρόλο της βασίλισσας θα έχει άντρας. Κάθε σύλλογος που θα συμμετέχει θα εκπροσωπείται από έναν «γαμπρό»- «μνηστήρα». Περισσότεροι από δέκα σύλλογοι (και οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται) προετοιμάζονται πυρετωδώς να πλημμυρίσουν την Γερμανού  στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο γάμος- παρωδία, είναι κάτι που υπάρχει τις Απόκριες σε όλη την Ελλάδα. Οι Απόκριες, σύμφωνα με την παράδοσή μας έχουν να κάνουν με την αναγέννηση. Προσπαθούμε να δώσουμε στην Τσικνοπέμπτη την πραγματικά αποκριάτικη διάθεση και διάσταση που υπήρχε στο καρναβάλι. Με πολύ χιούμορ, στηριζόμενοι στην παράδοση μας»

 

Τι θα δούμε την Τσικνοπέμπτη

Οι μνηστήρες – γαμπροί που θα προτείνουν οι σύλλογοι θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά της με τα δώρα τους, τους χορούς τους, και τα έξυπνα ευφάνταστα αποκριάτικα κόλπα τους.  

Τα πάντα θα εξελιχθούν στην Άνω Πόλη όπου θα ζωντανέψουν αποκριάτικες στιγμές από παλιότερα χρόνια όταν το Πατρινό Καρναβάλι οι μπούλες και οι κομψευόμενοι είχαν κυρίαρχο ρόλο, έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι μασκαρεμένοι με ό,τι έβρισκαν γεμάτοι κέφι ζωντάνια, αυθορμητισμό χαρίζοντας ζεστασιά, μεράκι αισιοδοξία σ΄ αυτούς και σε όσους επισκέπτονταν.

Με τους γαμπρούς μπροστάρηδες στολισμένους και φορτωμένους με δώρα και καλούδια για την νύφη και για όλους, οι σύλλογοι από κάθε γωνιά της Πάτρας (και όχι μόνο) θα παρουσιάσουν το δικό τους δρώμενο ο καθένας ξεκινώντας από τα Ταμπάχανα με ενδιάμεσες στάσεις στη Γερμανού για να φτάσουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που θα τους περιμένει η νύφη για ξεδιπλώσουν τον έρωτά τους. Το πώς θα τον εκφράσουν είναι ζητούμενο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture