Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Καρναβάλι: Επί ποδός η Αστυνομία με αυξημένα μέτρα για τους χιλιάδες επισκέπτες- Τα επεισόδια του 2003

Φωτ. από το Καρναβάλι του 2003-eurokinissi

Φωτ. από το Καρναβάλι του 2003-eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αν είναι σχετικά νωρίς, το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή εκείνες τις ημέρες ετοιμάζεται

Αυξημένα αναμένεται να είναι τα μέτρα που θα λάβει η αστυνομία για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα υψηλόβαθμα στελέχη έχοντας εικόνα από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, γνωρίζουν ότι οι επισκέπτες θα είναι πολλοί και έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται έτσι ώστε να υπάρχουν δρακόντεια  μέτρα και σε επίπεδο ασφάλειας αλλά και τροχαίας.

Αν είναι σχετικά νωρίς, το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή εκείνες τις ημέρες ετοιμάζεται. Πρόκειται για το πρώτο Καρναβάλι που θα γίνει χωρίς περιορισμούς, μετά από τρία χρόνια και όλα δείχνουν στην Πάτρα «δε θα πέφτει ούτε καρφίτσα».

Την ανησυχία του για το αν θα ληφθούν τα μέτρα που χρειάζονται, και από την πλευρά του Δήμου Πατρέων, εκφράζει και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «σπιράλ», ο οποίος τονίζει ότι το θέμα των μέτρων και της ασφάλειας το τριήμερο του Καρναβαλιού, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Τι είχε συμβεί το 2003

Να θυμίσουμε ότι το 2003, πριν από 20 χρόνια ακριβώς, η Πάτρα μετατράπηκε με την κορύφωση του Καρναβαλιού σε «πεδίο μάχης». Συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή της είχαν σημειωθεί μεγάλης έκτασης επεισόδια στην πόλη με πρωταγωνιστές επισκέπτες από άλλες πόλεις.

Ομάδες νεαρών που βρίσκονταν στην πλατεία Γεωργίου ξεκίνησαν με διαπληκτισμούς μεταξύ τους και στη συνέχεια προχώρησαν σε καταστροφές κάδων απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων. Όταν η διμοιρία υποστήριξης της ΕΛΑΣ μετέβη στην πλατεία Γεωργίου για να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, ήρθε σε σύγκρουση με ομάδες νεαρών, οι οποίες αφού επιτέθηκαν στην δύναμη της ΕΛΑΣ με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, σίδερα και βόμβες μολότοφ, χωρίστηκαν περιμετρικά της πλατείας και κυρίως προς την οδό Κορίνθου, άρχισαν να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και μεταξύ άλλων, στην καταστροφή καταστήματος οπτικών.

Συγκεκριμένα έγινε εμπρησμός και διακεκριμένες κλοπές και φθορές, ενώ αργότερα συνελήφθησαν ο εκ των πρωταιτίων των επεισοδίων μαζί με άλλα άτομα. Το κατάστημα όμως, λεηλατήθηκε κυριολεκτικά.

Από την πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι ζημιές που είχε υποστεί το κατάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 205.910 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις