Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό: Δείτε πόσο χιόνι έχει πέσει - Στρωμένες για τα καλά οι πίστες - DRONE ΒΙΝΤΕΟ

Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό: Δείτε πόσο χιό...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Άργησε αλλά το έστρωσε στο χιονοδρομικό κέντρο

Ο χειμώνας άργησε μερικούς μήνες αλλά είναι εδώ. Το κρύο στα ορεινά και όχι μόνο, τσουχτερό. Τα βουνά έχουν ντυθεί στα λευκά και αυτό διακρίνεται ακόμη και στις κορυφές εκείνων που δεν βλέπεις εύκολα το λευκό χρώμα. Ειδικά στα Καλάβρυτα. Χιόνι διαπιστώνει κανείς χαμηλότερα κι από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο καθώς ανηφορίζει για το χιονοδρομικό κέντρο. Βίντεο από drone καταγράφει τις εντυπωσιακές εικόνες στις κορυφές του Χελμού.

Το παιχνίδι του ανέμου με τις χιονισμένες πλαγιές προσιδιάζει σε νεφώσεις, ωστόσο πρόκειται για χιόνι που παρασύρεται από τον αέρα.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν "έπεφτε καρφίτσα" στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθώς ήταν η επίσημη πρώτη "δυνατή" ημέρα για να εκμεταλλευτεί κανείς την πλειονότητα των πιστών που ήταν ανοιχτές για τους λάτρεις του σκι και του snowboard. Πέρυσι το χιονοδρομικό κέντρο είχε κάνει ρεκόρ επισκεψιμότητας. Φέτος προσδοκεί, έστω κι αν ο καιρός πήγε πίσω τον προγραμματισμό, να τα πάει εξίσου καλά. 

Εντυπωσιακές εικόνες από drone στα ορεινά των Καλαβρύτων

«Ο πολικός αεροχείμαρρος ή πολικό ποτάμι -λέγεται έτσι γιατί είναι μια περιοχή πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, όπου έχουμε πολύ μεγάλες ταχύτητες του ανέμου- θα οδηγήσει την πολική αέρια μάζα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Άρα η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά», είπε μιλώντας στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο από την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, χωρίς ακόμη να είναι δυνατή η πρόβλεψη, που ακριβώς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις