Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Tους μείον 7°C άγγιξε η ελάχιστη θερμοκρασία- Στους - 5 το Παναχαϊκό

Καιρός: Tους μείον 7°C άγγιξε η ελάχιστη...

Στο πλην 6,8 έφτασε η θερμοκρασία σε χωριό της Βέροιας

Παγετός  σημειώθηκε τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημειώθηκαν σε Σέλι (-6,8), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-5,4), Μέτσοβο (-5,2), Τέροβο Ιωαννίνων (-5,0) και Παναχαϊκό (-4,8 βαθμοί).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα έχει κρύο, χιόνια σε πιο χαμηλό υψόμετρο και παγετό. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από την Τετάρτη, ενώ τα χιόνια θα «κατέβουν» από την Παρασκευή.

«Ο πολικός αεροχείμαρρος ή πολικό ποτάμι λέγεται έτσι γιατί είναι μια περιοχή πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, όπου έχουμε πολύ μεγάλες ταχύτητες του ανέμου και θα οδηγήσουν την πολική αέρια μάζα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Άρα η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά», είπε μιλώντας στο OPEN.

Σχετικά όμως με τα χιόνια σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά όμως τις χιονοπτώσεις, ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δούμε τις περιοχές που θα πλήξει αυτό το κύμα. Θα χιονίσει και χαμηλά, πιθανόν και στα νησιά του Αιγαίου. Θα δώσει και βροχές από την Παρασκευή κυρίως και χιόνια χαμηλά. Ακόμη όμως δεν έχουμε πολλές πληροφορίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις