Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Η κίνηση στο «γυμνό» χιονοδρομικό, η οικονομική απώλεια και τα σχέδια για τεχνητό χιόνι

Καλάβρυτα: Η κίνηση στο «γυμνό» χιονοδρο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο διευθυντής του κέντρου

Ικανοποιητική ήταν την εορταστική περίοδο η κίνηση στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε χιόνι, άρα δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος, «φέτος οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες καθώς δεν υπήρχε χιονοκάλυψη, δεν υπήρχε καθόλου χιόνι στο βουνό. Ωστόσο υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα και στο χιονοδρομικό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Μπορεί η προσέλευση του κοινού να είναι μεγαλύτερη όταν υπάρχει χιόνι, όμως είμαστε ευχαριστημένοι δεδομένων των συνθηκών. Ο κόσμος ήρθε να πιεί ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ, να κάνει τη βόλτα του στο βουνό που είναι πάντα όμορφο είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει χιόνι, όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν μπορούμε να έχουμε βέβαια να έχουμε τον αριθμό των επισκεπτών καθώς δεν χρειάζεται εισιτήριο για να έρθεις στο χιονοδρομικό. Την περίοδο λειτουργίας του χιονοδρομικού έχουμε μία εικόνα, μία αναλογία εισιτηρίων επισκεπτών όμως αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να την έχουμε. Πάντως είχαμε μία καλή επισκεψιμότητα και στην ευρύτερη περιοχή η πληρότητα άγγιξε το 100%.

Πλέον περιμένουμε τις χιονοπτώσεις έτσι ώστε να έχουμε κανονική λειτουργία στο χιονοδρομικό κέντρο

Η οικονομική απώλεια και η λύση του τεχνητού χιονιού

«Αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι πρόκειται για εορταστική περίοδο, συγκρίνοντας τη φετινή χρονιά με μία σαν την περσινή όπου είχαμε πλήρη λειτουργία, η οικονομική ζημιά, μία απώλεια εσόδων που φτάνει το 30%. Αυτή η απώλεια θα μπορέσει να προσδιοριστεί οριστικά όταν πλέον ξεκινήσει να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο» εξηγεί ο κ. Άγριος. Όσο για την κουβέντα περί τεχνητού χιονιού;

«Το τεχνητό χιόνι χρησιμοποιείται σε όλα τα χιονοδρομικά της Ευρώπης και του κόσμου. Στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ, είναι λίγα τα βουνά που χρησιμοποιούν τεχνητή χιόνωση για να δουλέψουν τις εγκαταστάσεις τους. Φέτος το τεχνητό χιόνι δε θα βοηθούσε καθόλου καθώς οι θερμοκασίες ήταν πολύ υψηλές ενώ δεν υπήρχε καθόλου χιονοκάλυψη από τις προηγούμενες μέρες. Το τεχνητό χιόνι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το φυσικό. Μπορεί να συντηρήσει μόνο μία κατάσταση. Είναι κάτι που στο χιονοδρομικό το σκεφτόμαστε για την επόμενη μέρα έτσι ώστε να έχουμε λειτουργία και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν. Το σχεδιάζουμε και έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και είμαστε στη φάση εξεύρεσης ενός χρηματοδοτικού εργαλείου σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα που μας βοηθά πολύ πάνω σε αυτό το ζήτημα. Εκτός των έργων αναβάθμισης του χιονοδρομικού θα προστεθεί και το τεχνητό χιόνι» καταλήγει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις