Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τέσσερα πανέμορφα χωριά στο Μάιναλο για τα πιο απολαυστικά διήμερα

Τέσσερα πανέμορφα χωριά στο Μάιναλο για ...

Πιο να πρωτοδιαλέξεις

Ο χειμώνας είναι επιτέλους εδώ, όχι μόνο ημερολογιακά πλέον αλλά και πρακτικά, αφού τα κρύα ξεκίνησαν για τα καλά.

Αποτέλεσμα; Ο νους μας να «τρέχει» σε χιονισμένα τοπία, εκδρομές στο βουνό και όμορφα χιονοδρομικά κέντρα. Αν, λοιπόν, αναζητάς έναν ορεινό προορισμό κοντά στην Αθήνα για να απολαύσεις όλα όσα στερήθηκες τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, δεν έχεις παρά να πεις το μεγάλο «ναι»  στο ανεξερεύνητο βουνό της Πελοποννήσου, το όμορφο Μαίναλο.

 Το Μαίναλο, με κορυφή την Οστρακίνα στα 1980 μέτρα υψόμετρο, καλύπτει το μεγαλύτερο βόρειο μέρος του νομού Αρκαδίας και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, έχει περπατηθεί από πολλούς Ολύμπιους θεούς και ήρωες, όπως οι ιερείς του Δία και οι παρθένες που ακολουθούσαν τη θεά Αφροδίτη.

Η ομορφιά του; Απίστευτη. Η ατμόσφαιρα εκεί; Καθαρή και άκρως αναζωογονητική. Οι λόγοι να το επιλέξεις; Πολλοί και δελεαστικοί.

 Ας δούμε, όμως, όλα όσα μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα στο βουνό που ενδείκνυται για διήμερες και τριήμερες εξορμήσεις, αλλά και τα πιο ξακουστά χωριά του που είναι ό,τι πρέπει για διαμονή.

Δημητσάνα

Πρόκειται για το πρώτο χωριό που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε για ορεινή Αρκαδία και Μαίναλο.

Πέτρινα πυργόσπιτα, λιθόκτιστα καλντερίμια, ζεστά ταβερνάκια και παραδοσιακοί ξενώνες πλαισιώνουν το χωριό που όσο αναπτυγμένο και αν είναι τουριστικά, δεν χάνει ποτέ το παραδοσιακό του στοιχείο. Αν αγαπάς την πεζοπορία και ο καιρός το επιτρέπει, βρες το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, ένα μέρος που θα σου μείνει αξέχαστο με τη συγκλονιστική ομορφιά του.

Βυτίνα

Η Βυτίνα είναι το δεύτερο πιο διάσημο χωριό της περιοχής και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, «πνιγμένη» σε καστανιές και έλατα. Το ότι βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλο χωριό της περιοχής στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, τη βάζει στην κορυφή των επιλογών. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί τουριστικά με μπαράκια, cafe και ωραία εστιατόρια να πλημμυρίζουν κυρίως από νεολαία τα σαββατοκύριακα.

Λαγκάδια

Πιο ήρεμα, πιο γραφικά και πιο ήσυχα, στέκουν στην περιοχή τα όμορφα Λαγκάδια σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Το χωριό βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά που το κάνει από μακριά να μοιάζει με ένα θεόρατο μπαλκόνι. Στα σημεία του χωριού που πρέπει να σταθείς είναι ξεκάθαρα το σπίτι των Δεληγιάννηδων, όπου σήμερα στεγάζει κειμήλια και ιστορικά αντικείμενα της ξακουστής οικογένειας.

Πιάνα

Είναι πολύ πιθανό το εν λόγω χωριό, να μην το έχεις ακούσει ξανά, όμως καλό θα ήταν να το μάθεις. Η Πιάνα είναι ένα μικρό γλυκό  χωριουδάκι που ξεχειλίζει γαλήνη και ομορφιά.

Λίγα σπιτάκια που απλώνονται σε γραφικά μονοπάτια και μια όμορφη πλατεία με δύο πανύψηλα πλατάνια, είναι όσα θα δεις στο μικρό αυτό χωριουδάκι.  Λίγο πιο έξω από την Πιάνα θα συναντήσεις τις όχθες του ποταμού Ελισσώνα, όπου θα μπορέσεις να κάνεις απολαυστικούς περιπάτους και να τραβήξεις πολλές φωτογραφίες.

Πάρε ζεστά και άνετα ρούχα, κλείσε το δωμάτιο στο χωριό που προτιμάς και πήγαινε να ανακαλύψεις την ανόθευτη ομορφιά του βουνού, στην εποχή που θα το βρεις στα καλύτερά του!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life