Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Η ταινία "Η Αυτοκρατορία του Φωτός" από 2/2 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Η ταινία "Η Αυτοκρατορία του...

Η σκηνοθεσία είναι του Σαμ Μέντες και πρωταγωνιστεί η τιμημένη με Όσκαρ ερμηνείας Ολίβια Κόλμαν

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική θα προβάλλεται από την Πέμπτη 2/2 έως και την Τρίτη 7/2/2023 η υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας ταινία «Empire of Light – Η Αυτοκρατορία του Φωτός».

Οι ώρες προβολής από την Πέμπτη 2/2 έως και την Τρίτη 7/2 είναι 19:15 και 21:30 ενώ την Τετάρτη 8/2/2023 θα γίνει μόνο μία προβολή στις 19:15.

«Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ»

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες. Ο Σαμ Μέντες έχει τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Αμερικάνικη Ομορφιά».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ, Μάικλ Γουόρντ, Τομ Μπρουκ, Τάνια Μούντι, Χάννα Ονσλόφ, Κρίσταλ Κλαρκ και ο Τόμπι Τζόουνς.

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα

Περίληψη

Η ταινία «Η Αυτοκρατορία του Φωτός - Empire of Light» διαδραματίζεται σε μια αγγλική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μια δυνατή και συγκλονιστική ιστορία για την ανθρώπινη επαφή και τη μαγεία του κινηματογράφου, από τον βραβευμένο με Oscar σκηνοθέτη Sam Mendes.

O 57χρονος Άγγλος σκηνοθέτης Σαμ Μέντες είναι και παραγωγός του φιλμ ενώ έχει γράψει & το σενάριο.

To φιλμ «Empire of Light» συγκεντρώνει στο metacritic ποσοστό 54% και έχει χαρακτηριστεί ως μία ταινία με μία δυνατή ιστορία όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις και την μαγεία του σινεμά.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο Film Festival στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 και διανεμήθηκε στις αίθουσες από την Searchlight Pictures. Στη Βόρειο Αμερική έχει ήδη βγει από τις αρχές Δεκεμβρίου ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2023 προβάλλεται σε περιορισμένη διανομή και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κριτικοί έχουν επαινέσει την ερμηνεία της Olivia Colman, η οποία έχει ήδη ένα βραβείο Όσκαρ στην κατοχή της για καλύτερο α’ γυναικείο ρόλο για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας του Roger Deakins είναι υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ. Επίσης στις 80ες Χρυσές Σφαίρες - Golden Globe, ήταν υποψήφια η Ολίβια Κόλμαν για α’ γυναικείο ρόλο σε δράμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture